buczek136 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Witam, od dłuższego czasu borykam się z problemem. Otóż posiadam w b6 radio concert II i podpiąłem do niego aux czyli słynny emulator zmieniarki. Oryginalnej zmieniarki tez nie posiadam wiec radio muszę przekodować i tu pojawiają się schody..przy próbie połączenia wyskakuje "no response from controller" linia k podpięta ( próbowałem nawet prosto z pinu nr3 kostki zasilającej od razu do obd pin 7 ) przewody canl i h tez podpięte w radio. Kabel USB nie pamiętam jakiej firmy ale kumpla b5 po lifcie z concertem łączy a u mnie za nic nie da rady próbowałem różnych ustawień w porcie com. Program vcds lite i vag com 311.2 i oczywiście wszystko inne łączy się bez problemu abs poduszki silnik prócz radia. Nie mam już pojęcia jak sobie poradzić Pomóżcie koledzy Naprawdę nikt nic nie wie ?
uosiek Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Protip: U mnie Concert II załapał yatoura od razu. W aucie nigdy wcześniej nie było zmieniarki.
buczek136 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 No u kumpla ten aux działał normalnie tez bez żadnego kodowania mimo iż nie miał zmieniarki, a ze pinow nie mógł przełożyć z mini ISO i tył mu nie grał to się wkur.. i dał mi. Ale u mnie działać nie chce zapewne trzeba przekodowac. Może akurat macie inne kodowanie czy coś może radio z innej audi. Za nic nie mogę się z radiem połączyć możliwe ze to przez to ze lampy xenon są niepodlaczone ? Bo samochód po kolizji i czekam za paczką z lampami Odnawiam temat oryginalnym vcds radio przekodowalem ale nadal nie działa musi być coś z tymi pinami 4 kable są tego samego koloru i kumpel musiał mi pomieszac i nie chce się przyznać i żeby nie zakładać kolejnego tematu zapytam tutaj . Czy posiada ktoś w swojej audi taki moduł aux ? http://fs5.directupload.net/images/161012/xvlenjyy.jpg Jeśli tak to mógłby ktoś ponumerowac piny w adapterze i napisać który gdzie wchodzi do radia z tyłu ? Naprawdę ładnie proszę
Rekomendowane odpowiedzi