Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] "Latający" odbłyśnik w lewej lampie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: serdecznie forumowiczów. Moim problemem jest lużno latający odbłyśnik w lewej lampie. Lata on na lewo i prawo. widocznie ktoś przy regulacji lewo / prawo "przedobrzył" i ułamało się coś co odpowiada za regulację lampy. Jednak nie mogę nic zrobić bo dojscie jest kijowate. A po drugie mam założone brewki i nie moge sciągnąć samego klosza kierunkowskazó żeby dostać się do żarówki przez co muszę ściągnąć całą lampe. I teraz pytanie. Odkręciłem dwie śruby które widać od góry ale jeszcze coś trzyma. nie mogę dojść co i gdzie. Czy ktoś też kiedyś przerabiał problem z latającym odbłyśnikiem (lewo / prawo) jak to naprawić?? Z góry dziękuję :notworthy:

Opublikowano

Na dole jest jeszcze 1 sruba.

Opublikowano

To oznacza że pora wymienić lampy na soczewkę :tongue4::naughty:

Opublikowano

Ta :) Chyba na gwiazdke kupie sobie od s4 :) Bo jakoś zespolonych to nie widze....

Opublikowano

Jak wyjmiesz kierunkowskaz, to masz od boku jeszcze jedną śrubą przykręconą lampę.

Zespolone nieco umolne i ryzykowne, jak się nie czujesz w rezaniu, to lepiej nie ryzykować. Jak już soczewka, to od S4, nie pakuj się w żadne Sonary, które nie wymagają cięcia.

Opublikowano

Eeee tam... nie bój się montażu zespolonych. Rezać każdy może, jeden trochę lepiej, drugi trochę gorzej :polew:

Opublikowano
  • Autor

Hmmmm a do tej śruby na dole to trzeba zderzak sciągać czy jak?? Zeby wymienić żarówkę od kierunku to musiał bym wyjąć calą lampę bo mam brewki oczywiście przyklejone na kilosz lampy i kierunku. A żaróki od kierunku i tak musze wymienić bo świecą na biało :blink:.

Dibo Soczewki odpuszczam sobie. Szkła w tych lampach mam dymione a nie białe i wygląda to ciekawie. poza tym auto mam od miesiąca i mam narazie piklniejsze wydatki związane z samochodem. Wszystko w swoim czasie.

Opublikowano

Nie ściągasz zderzaka. Od strony kierunku masz jeszcze jedną śrubę, pewnie ona trzyma. Wyjmij kierunek a potem ją odkręć. Powinieneś wtedy bez problemy wyjąć lampę. Co do tych lamp dymionych to zrób zdjęcie z bliska jak to wygląda.

Opublikowano
  • Autor

To już wiem o tym że od strony kierunku. Ale nie ściągnę kierunku bo mam założone brewki. Przyklejone na amen

Opublikowano

To już wiem o tym że od strony kierunku. Ale nie ściągnę kierunku bo mam założone brewki. Przyklejone na amen

To wywal te brewki :tongue4: Poprawisz przy okazji wygląd samochodu :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dibo Ty na siłe probujesz komuś uleprzyć wygląd samochodu tak żeby to Tobie się pododbało a nie jemu właścicielowi. I przyzman sie że jest to wnerwiające. W Twoim samochodzie też bym może coś zmienił ale nie wnikam co masz czy jak. Inaczej gdybyś coś chciał założyć i pytasz na forum o opinie. Tak jak ja to zrobiłem o spojler na tylną klapę, w której forum też brałeś nie za mały udział.

P.S. Chciałeś fotke jak wygląda te dymione szkło

0137e4f20437b876.jpg

Widać nawet u Ciebie na fotce jak i na mojej przy całych samochodach że moje klosze cą ciemniejsze niż Twoje albo wogóle niż seryja,

Opublikowano

Niestety Denveco do demontażu lampy niezbędny jest demontaż kierunku a w twoim wypadku demontaż uprzednio brewek :confused4:

Zajedź do mnie to "porezamy" razem. Ja swoje już zdjąłem :tongue4:

Zawsze możesz założyć z powrotem :naughty:

Opublikowano

Dibo Ty na siłe probujesz komuś uleprzyć wygląd samochodu tak żeby to Tobie się pododbało a nie jemu właścicielowi. I przyzman sie że jest to wnerwiające. W Twoim samochodzie też bym może coś zmienił ale nie wnikam co masz czy jak. Inaczej gdybyś coś chciał założyć i pytasz na forum o opinie. Tak jak ja to zrobiłem o spojler na tylną klapę, w której forum też brałeś nie za mały udział.

P.S. Chciałeś fotke jak wygląda te dymione szkło

0137e4f20437b876.jpg

Widać nawet u Ciebie na fotce jak i na mojej przy całych samochodach że moje klosze cą ciemniejsze niż Twoje albo wogóle niż seryja,

Ja Ci tylko proponowałem dobre rozwiązanie i to jest nie tylko moje zdanie. Na tym forum wiele osób doradza co zmienić, nawet jak właściciel nie pyta o to i ludzie się nie wściekają jak ktoś takie coś napisze.

Opublikowano

Moim zdaniem do S pasuja te brwi