Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[TDI AFN] problem z szarpaniem

wojtek26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem mam Audi 80 z silnikiem od A4 AFN 110KM w porzedziale 1200-1600 obr silnik szarpie przy lekkim dodawaniu gazu. po wcisnieciu przyspiesza bez problemów. Ten objaw znika jak pojade koło 20min z prędkością 130-150. Auto potem jeżdzi normalnie do zgaszenia. Prosiłbym o jakąś podpowiedź :redface:

problem w tym ze nie moge sie skomunikować z kompem wszystko inne jest diagnozowalne. Może wiesz pod który pin przy kompi idzie kabelek od złącza diagnostycznego

Witam mam problem mam Audi 80 z silnikiem od A4 AFN 110KM w porzedziale 1200-1600 obr silnik szarpie przy lekkim dodawaniu gazu. po wcisnieciu przyspiesza bez problemów. Ten objaw znika jak pojade koło 20min z prędkością 130-150. Auto potem jeżdzi normalnie do zgaszenia. Prosiłbym o jakąś podpowiedź :redface:

a czy problem zawsze wystepowal,czy dopiero teraz ... :question:

Panowie, wyczajcie, że kolega ma przekładany silnik i ktoś po prostu nie podłączył sterownika do linii K.

problem jest od kiedy mam to auto. SZOGUN0 ma chyba racje ale pod który pin jes podłączana lini K przy komputerze od silnika

Zdarza się że niektórzy A4 nazywają 80 a w podpisie jak wół A4 wiec niech wojtek26 wkońcu zaktualizuje dane.

mam 80 ale z silnikiem od A4 AFN czy ktoś sie spotkał z takimi objawami

przyczyn moze byc bardz wiele ...

-filtr paliwa

-N75

-turbulum (zaluzje)

-nastawnik

-wtrysk sterujacy

i cholera wie co jeszcze ...

zajmij sie najpierw brakiem komunikacji z ECU a potem diagnoza Vag'iem pomoze skierowac rece które lecza w odpowiednie miejsce ..... :wink:

Filterki wymienione turbinka chodzi lekko bez zaciec wydaje mi sie ze to wina pompy wtryskowej a konkretnie nastawnika Masz racje musze połączyć diagnostyke tylko cholerka do którego pinu to idzie. Umnie krzyczą sobie 200 za cos takiego a to jest proste tylko zeby wiedzieć pod który pin sie wpiąć

[ Dodano: 23-02-2007, 08:48 ]

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=183

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=345