Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ASN Przepływka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jak sprawdzić przepływkę w VCDSie które bloki posprawdzać i jakie wartości powinna mieć?

Co jakiś czas wywali mi błąd przepływki, coś może jeszcze powodować jej błąd jakieś podciśnienie lub coś w tym stylu ?

Opublikowano

Ja sprawdzałem przez Vagcom 3.11. Blok silnika grupa 3 i robisz próbę dynamiczną tj. od 1,5 tys obrotów do odcięcia (ok 6300 obr/min) na 3 biegu i patrzysz głównie na Mass Flow g/s gdzie maksymalna wartość przy najwyższych obrotach powinna stanowić ok 80% wartości mocy silnika czyli 220 km * 80% = ok 176 (g/s). Przynajmniej tak wynika z teorii jakich naczytałem się na różnych forach. Jak coś zrób też logi i wstaw na forum linka przez VAGLOG - logi są bardziej czytelne, ja swoje wstawiłem tutaj na forum kilka dni temu ale na razie nikt nie ocenił także chętnie porównam z Twoimi logami.

Miałem kiedyś problem z przepływką w poprzednim a4 b5 2,8 ACK - potrafiło trząść autem przy przyspieszaniu i na wolnych obrotach, i pomogło przeczyszczenie tego czujnika benzyną, ważny jest też czysty filtr powietrza.

Edytowane przez tomgrom

Opublikowano
  • Autor

chyba zaraz wsiądę i pokombinuje jak by tylko trzęsło to by było super.

Dzisiaj dwa razy zgasł na skrzyżowaniu przy skręcie i na dojeździe do korka.

o ile na dojeździe to żadna filozofia opanować wóz o tyle na skrzyżowaniu to walka z potworem który chce Cię zabić...

Opublikowano

W ASN po logach wnioskuję, ze u mnie przepływka zdrowa ale w ACK 2,8 miałem tak zasyfioną przepływkę (te druciki w środku), że też potrafił mi zgasnąć, po przeczyszczeniu objawy ustąpiły więc może u Ciebie czyszczenie też by pomogło

Opublikowano
  • Autor

Druciki w środku ?

Znaczy odkręcałeś te śmieszne śrubki z na torxa z bolcem na środku i wyjmowałeś sam czujnik z obudowy ?

Opublikowano

Sprawdź najpierw błędy jakie zapisał VAG i wrzuć je tutaj.

Dopiero później będziemy dywagować na temat tego co się rzeczywiście mogło stać :)

Edytowane przez damian92x

Opublikowano

Tak odkręcałem te śrubeczki, druciki powinny być czyste bez nalotu, u mnie byłó aż grubo brudu, po wyjęciu tego czujnika miałem dobry dostęp do tych drucików i wyczyściłem je zamoczonymi w benzynie patyczkami do uszu - dobrze się sprawdzają bo są miękkie a do tych drucików trzeba delikatnie podchodzić.

Opublikowano

Posiadam sprawno przepustke w razie w?

Sorka zle odczytalem przez alko. Tobie chodzi o przeplywke a ja mam przepustnice.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdź najpierw błędy jakie zapisał VAG i wrzuć je tutaj.

Dopiero później będziemy dywagować na temat tego co się rzeczywiście mogło stać :)

Błąd to P0101 i z tego co mi wiadomo to są trzy interpretacje tego błędu wszystkie odnoszące się do przepływki i w zasadzie wszystkie mówiące to samo na 3 różne sposoby

- Miernik masy powietrza (G70) niewiarygodny sygnał

- Sensor przepływu masy powietrza (G70): Implausible Signal

- Miernik G70 masy powietrza. Niedopuszczalna wartość sygnału.

Opublikowano

Sprawdzić przepływkę możesz tak jak kolega napisał przy pomocy logów dynamicznych. Spróbuj odłączyć przepływkę całkowicie, skasuj błędy i pojeździj autem. Zobaczymy czy nadal auto będzie miało takie same objawy.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka