Wyrewolwerowany Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Witam, problem polega na tym, że nie działa prawidłowo centralny zamek. Muszę podejść pod sam samochód żeby w ogóle coś załapało. Jak już załapie z wielkim trudem to słychać dźwięk zamykających się drzwi ale dalej są otwarte. Podobnie z zamykaniem, nacisnę guzik i słychać dźwięk a drzwi dalej otwarte. Czasami zdarza się, że i otworzy i zamknie ale bardzo rzadko. Proszę o pomoc gdzie szukać problemu. Może jakiś sterownik ? Moduł komfortu ? Nie chcę rozbierać pół samochodu bo problem może być banalny, a ja po prostu się na tym nie znam. Liczę na Was
golfagn Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Bateryjka oczywiście wymieniona? Pytasz się o centralny zamek czy o samego pilota btw? ( czy nie zamyka się na pilocie czy też kluczyku).
Wyrewolwerowany Opublikowano 2 Września 2016 Autor Opublikowano 2 Września 2016 Bateryjka oczywiście wymieniona? Pytasz się o centralny zamek czy o samego pilota btw? ( czy nie zamyka się na pilocie czy też kluczyku). Baterie wymienione w obu kluczykach. Jeżeli wsadzę kluczyk w zamek i przekręcę to działa za każdym razem, problem jest przy naciśnięciu guzików.
Wyrewolwerowany Opublikowano 2 Września 2016 Autor Opublikowano 2 Września 2016 Jakie błędy wyskakują? Na FIS nic, wszystko jest ok. Podłączyłem interfejs i też żadnych błędów.
golfagn Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Wyczyścić styki baterii i delikatnie je podgiąć. Jak nie będzie reakcji wykasuj kluczyk i przypisz go ponownie (z nudów bym popróbował, nie wiem w sumie czy akurat to coś może dać, ale sprawdzenie nic nie kosztuje). Sprawdź, czy moduł komfortu nie jest zalany co jest dość częste, a sprawdzić łatwo. Piloty też czasem nawalają, ale żeby oba na raz to mała szansa. Obstawiam moduł komfortu (mam na sprzedaż jak coś ). Zobacz jeszcze czy kiedy naciskasz guziki na pilocie vag to wykrywa. Tu masz filmik jak sprawdzić: https://www.youtube.com/watch?v=T_c9ZqVvvg4 Edytowane 2 Września 2016 przez golfagn
Wyrewolwerowany Opublikowano 3 Września 2016 Autor Opublikowano 3 Września 2016 Wyczyścić styki baterii i delikatnie je podgiąć. Jak nie będzie reakcji wykasuj kluczyk i przypisz go ponownie (z nudów bym popróbował, nie wiem w sumie czy akurat to coś może dać, ale sprawdzenie nic nie kosztuje). Sprawdź, czy moduł komfortu nie jest zalany co jest dość częste, a sprawdzić łatwo. Piloty też czasem nawalają, ale żeby oba na raz to mała szansa. Obstawiam moduł komfortu (mam na sprzedaż jak coś ). Zobacz jeszcze czy kiedy naciskasz guziki na pilocie vag to wykrywa. Tu masz filmik jak sprawdzić: https://www.youtube.com/watch?v=T_c9ZqVvvg4 Widziałem ten filmik, już szukałem tutaj info na ten temat. Kabelka nie mam odpowiedniego, ten interfejs który posiadam, nie łączy przez ten program. Muszę kupić nowy. Co do modułu komfortu to gdzie on się znajduje ? Jeszcze gdzieś wyczytałem że może to być awaria elektroniki w drzwiach kierowcy.
Rekomendowane odpowiedzi