.Pablo. Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Cześć koledzy mam pytanie natury technicznej muszę zmienić uszczelniacz wałka rozrządu. Mam uszczelniacz erlinga ptfe/acm . Ze zwykłym ze sprężynką nie było by kłopotu bo się go wbija i po problemie a tu jakaś śmieszna warga jest. Gdzieś wyczytałem że ludzie wycinają z butelki pet pasek ok 4cm i średnicy minimalnie większej od średnicy wałka zwijają to w rulon i wkładają w wargę uszczelniacza i na wałek. Jak to się powinno zakładać żeby się nie lało z niego? Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź . Dzięki
Mateuszek1001 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 na forum ktoś już mówił o tym sposobie co napisałeś i niby było okej
Musashi Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 trzeba tylko uważać aby rant PET nie uszkodził wargi uszczelniacza, potrzebna jest naketka o odpowiedniej średnicy która się nakłada na wałek rozrządu, z średnicą odrobinę większą niż powierzchnia współpracująca wałka, ja się wsuwa w uszczelniacz, a pozniej z niej zsuwa na włałek. później trzeba wprasować uszczelniacz w gniazdo, nie wolno wbijać.
.Pablo. Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 Tyle zachodu z głupim uszczelniaczem. Jeszcze jedno pytanie jak wsuwam uszczelniacz na wałek to w którym momencie wyjąć delikatnie nakładkę zaraz po nasunieciu na wałek czy jak juz prawie na miejscu siedzi?
Musashi Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 oryginalnie srednica wewn nakladki jest idealnie spasowana do walka, wiec uszczelniacz schodzi bez progu. nakladke mozna usunac, kiedy nie ma ryzyka ze sie uszczelniacz zsunie z walka.
Rekomendowane odpowiedzi