felek59 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Witam uszczelniając dziś pokrywę zaworową skontrolowałem stan szklanek 4 do wymiany a mają tylko 30 tys ostatnio jak to robiłem zrzucałem cały przód rozrząd i chyba tym razem też tak będzie czy może nie? jest jakaś metoda na wymianę bez rozbebeszania połowy auta? pozdrawiam
Dev Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Niestety musisz zdejmować przód i rozpinac rozrząd. Kup wzmacniane szklanki. Edytowane 7 Września 2016 przez Dev
car_diag_cork Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Witam, Żeby wyciągnąć szklanki musisz wyciągnąć wałek rozrządu, a więc musisz rozebrać rozrząd. Bez ściągania przodu raczej nie da rady.
MariuszKK Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 A jakie szklanki masz teraz założone, że tak szybko poleciały? Wysłane z mojego SM-G901F
nik23 Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Broki masz na miejscu? Wałek nie starty? Nie przybywa ci oleju? Nie śmierdzi olej ropa? 30k to mało. dudni silnik pufa?
felek59 Opublikowano 20 Września 2016 Autor Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Niestety wszystkie objawy o jakich piszecie to mają miejsce przedtem założyłem szklanki INA z allegro i zapewne padłem ofiarą jakiegoś wałka teraz też kupiłem INA ale już w sklepie więc może już nie będzie z tym problemu Broki na miejscu a wałek jak nowy jeżdżę na Valvoline Sync Extreme Oleju to raczej ubywa ale nie w jakimś strasznym tempie dolewam około 7-8 setek na 12k więc uważam że to nie najgorzej pozdrawiam Edytowane 20 Września 2016 przez felek59
MariuszKK Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Przydały by się zdjęcia szklanek i co to za wałek masz założony? Zamiennik czy oryginał? Dał radę zjeść szklanki Edytowane 20 Września 2016 przez MariuszKK
Rekomendowane odpowiedzi