Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AHU] Brak mocy , olej w komorze silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moją audi a4 b5 , silnik to 1.9 TDI 90 km , od pewnego czasu nie ma tzw ''buta'' do 120 km idzie jakoś normlanie ale po przekroczeniu tej prędkości łapie muła taki przeskok , jakby go powietrze zatrzymywały dzieje sie tak też na 4 biegu i wcisnięty gaz w podłogę też jakby by go coś zatrzymywało , coś podbnego jakby w automacie zmieniał się bieg niestety mam manuala. Ostatnio pojawił się też wyciek oleju nie wiem czy ma to coś wspólnego z tym ale prawdopodobnie tak , kod który odczytałem z Vag to 575 ciśnienie w przewodzie dolotowym , w tamtym roku miałem ten sam problem i łapał lewe powietrze na łaczce miedzy turbo a IC , wyciek prawdopodobnie zaczyna swój bieg tutaj (patrz zdj) i tak cieknie po rurce od spodu ( jest go troszeczkę w tej rurze), ostatnio był wymieniane szczotkotrzymacze, i po tej operacji stracił moc czy jest możliwe że gdzieś w tych okolicach się coś popsuło , od tej naprawy ?

2zfrddh.jpg

2rfac5f.jpg

4vr9n9.jpg

qply05.jpg

Opublikowano

Logiiii. Turbina do ogarnięcia. Olej zawsze będzie w dolocie w tym silniku, bo odma puszcza mgielke.

Opublikowano
  • Autor

Zrobię najszybciej jak się da dodam iż ajk wcisne gaz w podłoge przy 80 kmh to tak w okolicach 90 km/h buda strasznie się trzęsie czy to może mieć coś wspólnego z powyższymi objawami

Opublikowano

Dolot do sprawdzenia, jak się poci na łączeniu to do sprawdzenia gumowe łączniki i porządnie dokręcić opaski.

Co do drgań to przyczyn może być kilka - poduszki, wtryski, plecionka a najlepiej zrób logi jak kolega wyżej napisał.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor