Gość elmo Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam mam pytanie gdzie najlepiej umiescic czujnik wstrząsowy alarmu? tak zeby nie wyl(pre-alarm) jak deszcz pada...ale zeby wyl jak ktos lekko stuknie innym autem albo zbije szybe? I drugie pytanie.... jak podłaczyc i jakiego typu krancówke pod klape bagaznika w sedanie?
bartolo84 Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam. Mi koles zamontowal na gorze przy szybie i jest ok, a czulosc alarmu moge zawsze wyregulowac. wystarczy ze mocniej walne reka w boczna szybe i zaczyna wyc
staniek Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 I drugie pytanie.... jak podłaczyc i jakiego typu krancówke pod klape bagaznika w sedanie? A nie prościej podpiąc się do ori wyłącznika klapy bagażnika (o ile dobrze pamiętam przewód koloru biało-żółtego), albo do włącznika oświetlenia bagażnika
kapsel Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Czujnik wstrząsowy zamontuj na sztywno do blachy pod kolumną kierownicy niestety wybicia szyby nie złapie żadna wstrząsówka zamontuj czujniki ultradzwiękowe lub czujnik zbicia szyby
Gość elmo Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Dzieki za rady, Ppodpinam sie pod czujniki fabryczne drzwii itd, a czujnik wstrząsowy dałem pod maske ale była za czuły z tyłu nic nie łapał a jak czułosc dałem zeby tył łapał to z przodu reagował na doktniecie, wiec czujnik powedrował pod deske rozdzielcza do blachy jakieś.
Gość elmo Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 Tak założyłem ale ze względu ze czasem go wyłaczam bo reaguje na komórki to potrzebuje jeszcze drzwi zabezpieczyć.
dark79 Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 I drugie pytanie.... jak podłaczyc i jakiego typu krancówke pod klape bagaznika w sedanie? A nie prościej podpiąc się do ori wyłącznika klapy bagażnika (o ile dobrze pamiętam przewód koloru biało-żółtego), albo do włącznika oświetlenia bagażnika a zobacz jak wysoko możesz podnieść klape od bagażnika zenim włączy sie lampka, dlatego najlepiej zamontować jakiś dodatkowy czujnik który by działał zaraz po otwarciu klapy
staniek Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 I drugie pytanie.... jak podłaczyc i jakiego typu krancówke pod klape bagaznika w sedanie? A nie prościej podpiąc się do ori wyłącznika klapy bagażnika (o ile dobrze pamiętam przewód koloru biało-żółtego), albo do włącznika oświetlenia bagażnika a zobacz jak wysoko możesz podnieść klape od bagażnika zenim włączy sie lampka, dlatego najlepiej zamontować jakiś dodatkowy czujnik który by działał zaraz po otwarciu klapy Dlatego właśnie u siebie podpiełem się do przewodu koloru biało-żółtego obsługującego ori wyłącznik klapy bagażnika (podnosisz 1-2cm nie więcej), a nie do włącznika oświetlenia bagażnika. Podałem dwa rozwiązania jakie można zastosowac bez zbędnego kombinowania, i zgadzam się z tym, że drugie z nich jest cokolwiek ułomne
Rekomendowane odpowiedzi