marcinbob_89 Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Witam forumowiczów, mam problem z lewą przednią szybą. Podczas zamykania lub otwierania słychać straszne trzaski z okolic szyby, czasami szyba blokuje się całkowicie. Rozebrałem boczek ale niestety nic tam nie widać, jedynie podczas pracy, widać jak pancerz linki przeskakuje(drży). Ktoś miał taki problem w swoim audi? Co to może być za usterka:/ Edytowane 15 Września 2016 przez marcinbob_89
marcinbob_89 Opublikowano 15 Września 2016 Autor Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Tak przypuszczałem, że linka się rozwarstwiła i drze po pancerzu, albo coś w tym stylu. Można wymienić samą linkę czy cały mechanizm?? Jaki jest orientacyjny koszt i czy opłaa się kupić zamiennik? Edytowane 15 Września 2016 przez marcinbob_89
rolon Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 kiedyś mechanik mi doradził żeby uniknąć zużywania silników, prowadnic i innych elementów elektrycznych szyb to trzeba smarować te prowadnice (te po bokach) po których przesuwa się szyba, staram się raz na jakiś czas to przesmarować i rzeczywiście szyba chodzi idealnie.
Rekomendowane odpowiedzi