Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Skuteczne czyszczenie felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio przy okazji czyszczenia alufelg w nowonabytym autku mojej żonki miałem okazję przetestować skuteczność środków do czyszczenia felg.

Na pierwszy ogień poszedł Wheel Attack - taki w czarnym pojemniku - zaatakowałem sprayem wszystkie felgi , odczekałem z 5-6 min (zgodnie z instrukcją) i zaczynam czyścić szczotką - i d*pa - nic się nie dzieje.

Złapałem kolejny środek w spreju - tym razem Aral - oryginalny niemiecki i znowu d*pa.

Troszkę zaniepokojony udałem się do garażu i rozglądając się w celu znalezienia jakiejś chemii która usunie stary brud w felg rzuciła mi się w oczy pasta BHP. Sporządziłem z niej mieszaninę wodną i ogień szczotkować fele.

Panowie - po prostu marzenie - felgi jak nowe - od razu nabrały połysku.

Reasumując szczerze polecam pastę BHP jako najlepszy środek do czyszczenia zabrudzonych alufelg.

Opublikowano

Ciekawe rozwiązanie. Przetestuję bliżej wiosny :tongue4:

Opublikowano

Ja już wypróbowałem i działa :good:, ale musiałem się troszeczkę naszorować

Opublikowano

cif tez nie jest zły. gorzej jak już się pył z hamulców mocno weżre ale ogólnie jest git. ostatnio używałem środka nikomu nie znanej niemieckiej firmy duesberg i tez sobie nieźle ze starym pyłem poradził.

Opublikowano

Ja tam uzylem plaka do czyszczenia felg i co? rewelacja fakt faktem troche musialem odczekac i oczywiscie uzyc kaschera aczkolwiek efekt na prawde super az sie nie moge doczekac kiedy znow przyjda cieple dni i zaloze czysciutki feleczki

Opublikowano

cif tez nie jest zły. gorzej jak już się pył z hamulców mocno weżre ale ogólnie jest git. ostatnio ożywałem środka nikomu nie znanej niemieckiej firmy duesberg i tez sobie nieźle ze starym pyłem poradził.

To co jest najlepsze na ten pył ? Usunę tym lepik z asfaltu ?

Opublikowano
  • Autor

najlepsze w paście BHP jest to że usuwa i stary pył i wszelkie inne brudy. Naprawdę skutecznie.

Opublikowano

najlepsze w paście BHP jest to że usuwa i stary pył i wszelkie inne brudy. Naprawdę skutecznie.

dlatego istnieje na rynku od 30 lat :naughty:

Opublikowano

ja używam ori Audi do czyszczenia alufelg i jestem bardzo zadowolony :good:

Opublikowano

ja używam ori Audi do czyszczenia alufelg i jestem bardzo zadowolony :good:

Pytanie czy je myjesz regularnie, czy próbowałes nim czyścić jakieś zapuszczone fele?

Opublikowano

raczej myje regularnie :mysli:

Opublikowano

A co myslicie o benzynie ekstrakcyjnej do czyszczenia felunku?

Opublikowano

A co myslicie o benzynie ekstrakcyjnej do czyszczenia felunku?

Coś mi się wydaje że nie wszystko wyczyścisz benzyną.

Opublikowano

Benzyną ekstakcyjną też się super czyści :good:

Opublikowano

ja u siebie w pracy myje felgi kwasem z pianą i jest git

Opublikowano

ja myję felunki płynem do mycia silników , no bomba , felgi naprawdę fajnie się swiecą i koszt niewielki.

Opublikowano

Widzę że używacie różnych środków i je sobie chwalicie. Teraz tylko pytanie które najbezpieczniejsze dla felg ?

Opublikowano

pasta BHP czyscilem znaczki OOOO na dekielkach i naprawde efekt był całkiem niazly ale do czyszczania felg sie troche boje jej uzyc bo mam felgi polerowane i boje sie ze je porysuje

Opublikowano

pasta BHP czyscilem znaczki OOOO na dekielkach i naprawde efekt był całkiem niazly ale do czyszczania felg sie troche boje jej uzyc bo mam felgi polerowane i boje sie ze je porysuje

Ja mam te same obawy.

Opublikowano

Ja mam te same obawy.

Kiedyś kupowałem pastę BHP i była wręcz jak krem, także tym raczej nie ma co się obawiać. Chiałem kupic tą co kiedyś była w sklepach, zmieszana z piachem - ciężko dostać, tym to też już bym nie mył