Skocz do zawartości
IGNOROWANY

RS5 8T 4.2 V8 FSI 450PS Daytona Grey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak będziesz chciał to i 200km na baku zrobisz, ale przy mojej codziennej jeździe robię 300-350km.

Opublikowano

Jak będziesz chciał to i 200km na baku zrobisz, ale przy mojej codziennej jeździe robię 300-350km.

No tak, ale chyba S5 i RS5 ma ciut większy bak. Ja w swojej mam 58l ale tankuje z rezerwy takiej mocnej coś koło 50 - 54l i (pokazuje mi ok 40-30km do końca jazdy).

Opublikowano

to nawet nie chodzi o S czy RS.. generacja 8T miała pojemność baku 65 litrów jak dobrze pamiętam :)

Opublikowano

to nawet nie chodzi o S czy RS.. generacja 8T miała pojemność baku 65 litrów jak dobrze pamiętam :)

Zgadza się.

Opublikowano

Ja wlalem max. 61l przy jeździe kilka km na range 0.

Opublikowano

A5 i S5 Quattro ma bak 61l (ośka ciut większy, chyba 63l) nie wiem czy dotyczy to też RS

Opublikowano

A5 i S5 Quattro ma bak 61l (ośka ciut większy, chyba 63l) nie wiem czy dotyczy to też RS

Dokładnie 64l ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piekne auto.

Kolego a jak oceniasz Audi vs Golf co do jakosci auta?

Opublikowano

To jest chyba największa różnica w tych dwóch autach. Nie mówiąc o dźwięku V8. Golf był fajny jak nim jeździłem, jestem jeszcze młody i zawsze mi się podobał poprzednie auto to Vectra 1.8 kombi z 2001r. więc przeskok był spory, ale po jeździe przez miesiac RSem i z powrotem musiałem wsiąść z klientem do Golfa i zrobic trochę km to Golf mi się wydawał w środku po prostu zwykłe auto z lepszą kierownicą.

Teraz po jakimś czasie dopiero w Audi doceniłem jakość wykonania detali i szczegóły nie wspomnę o najważniejszym "plastiki" w Golfie zawsze coś tam gdzieś pukło, stukło czy lekko trzeszczało tutaj nie ma teraz o tym mowy... jak to mówią pojeździsz raz automatem nie wrócisz do manuala i tak samic jest chyba w tym przypadku, że za kazdym razem jak mam okazję prowadzić inne auto to gdy wsiadam do Audi jest znacząca różnica in plus oczywiście.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolega bedzie na zlocie to bedzie mozna zobaczyc jak sie RS sprawuje :) ciesze sie, ze kolejka do ogladania samochodow rozlozy sie na kilka ciekawych aut :) pzdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...