mayday2001 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Proszę o poradę może ktoś miał coś podobnego. Wersja USA. Byłą niby kiedyś kiedyś słyszałem akcja serwisowa z cewkami zapłonowymi w USA ale czy to aby na pewno? . Przerwa pracy na jednym z cylindrów telepanie całą budą od razu check i muł. Cewka podmieniana na 1, 4 cylindrze na inna sprawna cewkę (nie pomaga co jakiś czas łapie check-a i śmierdzi za bogatą mieszanką) ( bo zapewne podaje więcej paliwa na trzy cylindry . Sonda lambda NOWA Boscha założona a wyskakuje nieprawidłowe spalanie. hmmmm. Być może jest to przyczyną niesprawnego urządzonka o nazwie driver cewek zapłonowych.?Tylko czy wywalało by ten błąd czy inny . Nie mam pojęcia. Wywalać 500 za nowe cewki mi się nie widzi jak okaże się że to nie to. Poniżej błędy: ------------------------------------------------------------ 16684 Losowe wypadanie zapłonu brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY16688 Brak zapłonu cylinder 4 brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY16684 Losowe wypadanie zapłonu brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY16688 Brak zapłonu cylinder 4 brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY17708 Nieprawidłowe spalanie brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY17708 Nieprawidłowe spalanie brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY Edytowane 20 Września 2016 przez mayday2001
Mateuszek1001 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 jeśli zmiana cewek nie pomaga to podmień świece, jeśli nie pomoże, zamień wtryskiwacze miejscami, jeśli to nie przyniesie efektu zrób pomiar ciśnienia sprężania.
mayday2001 Opublikowano 20 Września 2016 Autor Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) jeśli zmiana cewek nie pomaga to podmień świece, jeśli nie pomoże, zamień wtryskiwacze miejscami, jeśli to nie przyniesie efektu zrób pomiar ciśnienia sprężania. świece odpadają nówki ngk platiunium, raczej nie podejrzewam układu zasilania paliwem :/ Prawdopodobne jest uszkodzenie tego driver -a cewek zapłonowych to ta płytka na filtrze pow. do której wchodzą dwie wtyczki ? Edytowane 20 Września 2016 przez mayday2001
Pij1973 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 jeśli zmiana cewek nie pomaga to podmień świece, jeśli nie pomoże, zamień wtryskiwacze miejscami, jeśli to nie przyniesie efektu zrób pomiar ciśnienia sprężania. świece odpadają nówki ngk platiunium, raczej nie podejrzewam układu zasilania paliwem :/ Prawdopodobne jest uszkodzenie tego driver -a cewek zapłonowych to ta płytka na filtrze pow. do której wchodzą dwie wtyczki ? Moduł zapłonu, o tym mówisz. U mnie jego uszkodzenie nie wywalało żadnego błędu, a jak pojawił się problem to już na stałe. Możesz spróbować podmienić jak masz możliwość
mayday2001 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 ku jeśli zmiana cewek nie pomaga to podmień świece, jeśli nie pomoże, zamień wtryskiwacze miejscami, jeśli to nie przyniesie efektu zrób pomiar ciśnienia sprężania. świece odpadają nówki ngk platiunium, raczej nie podejrzewam układu zasilania paliwem :/ Prawdopodobne jest uszkodzenie tego driver -a cewek zapłonowych to ta płytka na filtrze pow. do której wchodzą dwie wtyczki ? Moduł zapłonu, o tym mówisz. U mnie jego uszkodzenie nie wywalało żadnego błędu, a jak pojawił się problem to już na stałe. Możesz spróbować podmienić jak masz możliwość kupie jutro pi...le zobacze czy sie podniesie
Rekomendowane odpowiedzi