Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie zrobić przegląd techniczny po swapie z 2.5 na 1.9 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdzie najlepiej na Podlasiu zrobić przegląd po swapie z 2.5 na 1.9 ? tak żeby nie robili nie wiadomo jakichś problemów i żądali miliona papierków ? Bo w mojej małej miejscowości to nie słyszeli o takim czymś, na jednej stacji powiedzieli że nic nie trzeba jak to silnik z takiego samego auta ale nie są okręgową stacją wiec nie mogą , na drugiej wygadują jakieś dziwne rzeczy że się nie da tak nie można. Sądzę że są po prostu nie doszkoleni w tym temacie a nie chce mi się z nimi kłócić bo potem mi nawet normalnego auta nie podbiją ze złości

Edytowane przez czteryrazy

Opublikowano

...

Edytowane przez Blaw

Opublikowano

a kolega Blaw wyrowna ci różnicę w OC :)

Edytowane przez koloboro

Opublikowano

...

Edytowane przez Blaw

Opublikowano

Rok temu robilem taki przeglad wlasnie z 2.5 na 1.9 na OSKP i nic nie chcieli żadnych papierow gdzie to bylo robione przez kogo, totalnie nic. Wystawili swistek o zmianie silnika pozniej do UK i po sprawie

Opublikowano

Kosztuje to niecale 300zl i zrobią ci w kazdej SKP. Nie ma problemu zadnego, robilem 2 razy

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kosztuje to niecale 300zl i zrobią ci w kazdej SKP. Nie ma problemu zadnego, robilem 2 razy

Nie robią tego w każdej SKP tylko na OSKP czyli okręgówce i ma się to tak:

-faktura z warsztatu na zmiane silnika

- przeglad okresowy + dodatkowy czyli 98+82 za zmiany konstrukcyjne

idzie sie do Wydzialu komunikacji i zmieniaja

tak sie ma to legalnie a jesli ktos robi inaczej postepuje zle

diagnosta samochodowym jestem na okręgówce i tyle panowie w temacie jak coś chętnie udzielę pomocy

Opublikowano
  • Autor

W tym problem że w mojej okolicy w ogóle nie chcieli się tego podjąć, wiem że mogę zrobić przegląd nie mówiąc o zmianie ale chcę być fer i mieć wszystko tip top tym bardziej że OC będzie tańsze. Co do faktury to jest problem bo robiłem to sam w garażu, wcześniej pytałem kolegi który to robił tylko w innym mieście to mówił że nie było problemu podjechał na stacje powiedział co pozmieniał, diagnosta sprawdził w katalogu czy taki silnik występował w takim aucie i pospisywał dane z katalogu i wystawił kwit. Dzwoniłem do jednej stacji w Białymstoku to Pan powiedział że potrzebna jest opinia rzeczoznawcy wtedy morze zrobić przegląd ale z drugiej strony słyszałem że opinią jest potrzebna jeśli zamontowany został silnik którego w danym modelu nie było więc sam już nie wiem gdzie z tym uderzyć

Opublikowano

Twoj wydzial komunikacji moze zarzadac opinie rzeczoznawcy poprostu maja do tego prawo !
Jak przyniesiesz im sam kwit ze stacji ze przeglad ze zmianami dokonales moga go nie uznac, wiec trzeba zrobic tak:

- isc do wydzialu komunikacji i poprostu zapytac co potrzebne by Ci zmienili dane w dowodzie odnosnie silnika, i bedziesz widzial czy sam przeglad ze zmianami chca czy tez opinie rzeczoznawcy jesli tak to opinia od rzeczoznawcy i dopiero na przeglad jesli nie robisz przeglad na okregowce ze zmianami kontrukcyjnymi i wpisza Ci zmiany pojemności i kW.

Takze co wydzial inne maja podejscie u nas robimy przeglad ze zmianami konstrukcyjnymi i nie robia problemow

ale faktura z warsztatu na zmiane jest konieczna !

Edytowane przez discopolo2

Opublikowano
  • Autor

Twoj wydzial komunikacji moze zarzadac opinie rzeczoznawcy poprostu maja do tego prawo !

Jak przyniesiesz im sam kwit ze stacji ze przeglad ze zmianami dokonales moga go nie uznac, wiec trzeba zrobic tak:

- isc do wydzialu komunikacji i poprostu zapytac co potrzebne by Ci zmienili dane w dowodzie odnosnie silnika, i bedziesz widzial czy sam przeglad ze zmianami chca czy tez opinie rzeczoznawcy jesli tak to opinia od rzeczoznawcy i dopiero na przeglad jesli nie robisz przeglad na okregowce ze zmianami kontrukcyjnymi i wpisza Ci zmiany pojemności i kW.

Takze co wydzial inne maja podejscie u nas robimy przeglad ze zmianami konstrukcyjnymi i nie robia problemow

ale faktura z warsztatu na zmiane jest konieczna !

U nas w wydziale komunikacji powiedzieli że potrzebują kwitu z przeglądu dowodu rejestracyjnego i kartę pojazdu i polisę OC i to wszystko

Opublikowano

No to jedziesz na okręgówke i mówisz ze chcesz badanie okresowe + dodatkowe (zmiany konstrukcyjny bo silnik zmieniles) a jak gosc zacznie mowic ze nie ma takich czy nie umie czy cos innego to mu powiedz ze panie co ty tu robisz jak takich zwyklych rzeczy nie umiesz zrobic i jezda na inna az wkoncu Ci ktos zrobi a jak nikt zapraszam do mnie na wycieczke dostaniesz wszystko pieknie opisane :)

Opublikowano
  • Autor

No to jedziesz na okręgówke i mówisz ze chcesz badanie okresowe + dodatkowe (zmiany konstrukcyjny bo silnik zmieniles) a jak gosc zacznie mowic ze nie ma takich czy nie umie czy cos innego to mu powiedz ze panie co ty tu robisz jak takich zwyklych rzeczy nie umiesz zrobic i jezda na inna az wkoncu Ci ktos zrobi a jak nikt zapraszam do mnie na wycieczke dostaniesz wszystko pieknie opisane :)

Tylko FV muszę mieć ?

A jak jest teraz z tym że spóźnię się np z przeglądem ? czy jest jakaś kara czy to dopiero ma wejść ?

Opublikowano

fakture musisz miec z warsztatu na zmiane silnika i pokazac na stacji w wydzialem komunikacji tez dajesz fakture za zmiane obowiazek !

Nie ma zadnych kar za spoznienie sie na przeglad. Zmiany rozne wchodza o takiej nikt nie mowi narazie pod koniec roku szkolenie bedzie wiadomo co z nowym cepikiem i zmianami ale pewnie nie wejdzie

Opublikowano
  • Autor

fakture musisz miec z warsztatu na zmiane silnika i pokazac na stacji w wydzialem komunikacji tez dajesz fakture za zmiane obowiazek !

Nie ma zadnych kar za spoznienie sie na przeglad. Zmiany rozne wchodza o takiej nikt nie mowi narazie pod koniec roku szkolenie bedzie wiadomo co z nowym cepikiem i zmianami ale pewnie nie wejdzie

ok przypuśćmy że mam fv ale na 200zł to co przejdzie ?

Opublikowano

na 50 zl mozesz miec nikogo nie intereuje za ile Ci ktos to zrobil wazne by byla !

Opublikowano
  • Autor

na 50 zl mozesz miec nikogo nie intereuje za ile Ci ktos to zrobil wazne by byla !

Ok wszystko jasne :D

Ok wszystko jasne :D

Zapytam jeszcze przy okazji o szybę czołową bo mam pęknięcie po stronie pasażera przy samym słupku nie wpływająca na widoczność ale jest i ma sporą długość, czy w takim razie mogę mieć problem z przeglądem ?