wasior Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 witam serdecznie, mój ojciec chce zamontować IC w swoim t4 1,9TD i teraz panowie i panie znacie jakieś zaufane forum gdzie doradzą mi jak to zrobić mechanicznie bo teoretycznie to wiem... chodzi nam o zwiększenie elastyczności silnika... no chyba że jest ktoś bardzo kumaty i mi doradzi pozdrawiam P.S muszę jeszcze poczytać jak się wrzuca fotki na forum to bym przerobił zdjęcie i pokazał o co mi chodzi ...
Reggi Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jest odpowiedni dział u nas do takich rzeczy .. o IC Panowie napisali z 17 stron w jednym temacie
wasior Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2008 ok, szukając tego co mnie interesuje nie znalazłem (ciekawe czemu?) jeżeli ktoś może to proszę o przeniesienie... P.S nie chodzi mi tutaj o wymianę IC chodzi mi o jego zamontowanie, mam dręczące mnie pytanie czy rury muszą mieć jakaś precyzyjną długość i jakie kolanko do kolektora zamontować
Nowak_zg Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_fmic_w_a4_19_tdi_afn-t32800.0.html
Reggi Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 ok, szukając tego co mnie interesuje nie znalazłem (ciekawe czemu?) jeżeli ktoś może to proszę o przeniesienie... P.S nie chodzi mi tutaj o wymianę IC chodzi mi o jego zamontowanie, mam dręczące mnie pytanie czy rury muszą mieć jakaś precyzyjną długość i jakie kolanko do kolektora zamontować Myślę , że jak sprecyzujesz pytania to padną bardziej konkretne odpowiedzi
wasior Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2008 znalazłem odpowiedz na innym forum na przykładzie golfa III chodziło mi o wyprowadzenie rur z turbiny i kolektora natomiast samo przykręcenie IC było najmniejszym problemem Pozdrawiam temat Zamykam P.S stwierdzenie "mechaniczne" było zbyt ogólnikowe soryy
Rekomendowane odpowiedzi