Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Padnięty FIS (kolorowy) - teraz świeci na biało

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

padł mi FIS. Mam wersję kolorową LCD.
Na początku przerywał obraz, później czasem działał poprawnie, a czasem świecił na biało, teraz ciągle na biało z bardzo rzadkimi przebłyskami normalności.
Jak to naprawić? Samo przelutowanie pomoże?
Seriwsy straszą mnie wymianą całego wyśiwetlacza, który to zabieg wraz z robocizną ma kosztować 600zł :(
Znalazłem mechanika, który mówi, że może przelutowanie styków pomoże i zaoferował zrobić to za 100zł.
Co o tym myślicie?

Ew. ile kosztuje jakiś sprawny wyświetlacz? Faktycznie w granicach 400-500zł? :(

Edytowane przez Mavver
Opublikowano

zły dział

Opublikowano

Przerabiałem ostatnio ten sam temat.

W Markach koło Warszawy jest firma która się zajmuję takimi rzeczami.

Ja zapłaciłem 200pln i roczną gwarancję dostałem.

Czas operacji w moim przypadku bo akurat mieli na stanie zregenerowany już wyświetlacz to ok 20minut plus czas dojazdu.

Możesz też wysłać same zegary ale wtedy masz unieruchomione na pewien czas auto.

Kontakt do nich Elektro-panel 502-876-457

Opublikowano (edytowane)

A myślicie, że samo przelutowanie i nałożenie nowego kleju może pomóc czy niezbędna jest wymiana całego wyświetlacza?

EDIT: Zdecydowałem się na wysyłkę. Próbowałem zorientować sie w temacie, ale ciężko coś znaleźć, a jeden elektryk napisał mi:
"W przypadku B6 jest inna technologia niż w b5, inny wyświetlacz i tutaj tylko wymiana pomoże. Można szukać używki ale za zegar zapłaci Pan więcej niż połowę pieniędzy za naprawę a nie będzie na niego gwarancji. Z mojego doświadczenia znacznie taniej wychodzi instalacja nowego wyświetlacza. "

Co upewniło mnie w przeknoaniu, że muszę jednak wysłać do Elektro-panel. Dam znać co i jak. Koszt: 200zł + 20 zł wysyłka za pobraniem.

EDIT 2: Zrobione!

Też gorąco polecam Elektro - Panel z Marek pod Warszawą.
Bezproblemowa i bardzo szybka naprawa. Zegary wysłałem we wtorek, wróciły do mnie w czwartek :)

Edytowane przez Mavver