Lukjan Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Witam, mam w planach zrobić takie zabiegi, czy będzie tak jak to widzę czy się mylę ?, więc :Audi A4 B6 Avant Posiadam : Radio niefabryczne : JVC Kw-v61bt, 4x50 Watt Głośniki, wzmacniacz, subwoofer fabryczne, systemu nokia Zakupiłem Głośniki Hertz Hsk 165 + wysokotonowe ze zwrotnicami Wzmacniacz Macrom 42.10, opis w linku http://allearchiwum.pl/wzmacniacz_macrom_4210-1863651166.html Dystanse Maty wygłuszające Wymieniam głośniki stare na nowe, wygłuszam drzwi, później montuje wzmacniacz, rozumiem, że nie obejdzie się tutaj bez specjalnego okablowania, plus, minus, kabel sterujący itp. ?Jest to wzmacniacz dwu-kanałowy, czyli najlepiej podłączyć go pod radio ?, sub jest już napędzany z ori wzmacniacza i wydaję mi się, że daje radę. Więc, będzie coś z tego ?, pewnie są lepsze rozwiązania Dziękuje, za odpowiedzi Naprawdę, nikt nic nie podpowie ?
niebieski708 Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Fajne radio nie lepiej pod ori wzmak w radiu podłączyć głośniki i zobaczyć czy wyda ? Najlepiej podłącz się w wiązkę która idzie do drzwi, mniej zabawy. Zawsze możesz wrócić do ori.
Lukjan Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Fajne radio nie lepiej pod ori wzmak w radiu podłączyć głośniki i zobaczyć czy wyda ? Najlepiej podłącz się w wiązkę która idzie do drzwi, mniej zabawy. Zawsze możesz wrócić do ori. No właśnie na pierwszy ogień pójdą głośniki, zobaczymy jak to wyjdzie , czy nie będzie czegoś brakować Witam, więc po dłuższych próbach, a to przez jakieś małe problemy lub pogodę, podpiąłem w końcu jeden zestaw głośnika na przód, od strony pasażera i co się okazuję, tył gra znacznie głośniej niż przód. Tak samo było na starym głośniku, tylko, że różnica była troszkę mniejsza, dystans zamontowany, drzwi wygłuszone, zwrotnica dobrze podpięta plus, minus. Podpowiedź jest taka, że gdy kupiłem wyżej wymienione radio, musiałem kupić specjalną przejściówkę, żeby zagrał tył, żeby go aktywować, nazywa się to remote control, czy jakoś tak, może tu leży problem ? Piszę do was dalej, ponieważ przeszukałem już chyba wszystkie fora i nikt nie jest w stanie pomóc, a dużo ludzi boryka się z tym problemem, pozdrawiam ...
Rekomendowane odpowiedzi