Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jak najszybciej spuścić paliwo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam szukalem ale nic nie znalazłem chodzi mi o to w jaki sposób najszybciej spuścić paliwo z baku

Opublikowano

najszybciej bedzie elektryczna pompka przez wlew paliwa :good:

Opublikowano

Albo wjechać na platformę i ciągnąć przez szlaufa

Opublikowano

Albo wjechać na plastformę i ciągnąć przez szlaufa

platforme? :mysli:

witam szukalem ale nic nie znalazłem chodzi mi o to w jaki sposób najszybciej spuścić paliwo z baku

a co benzynka sie zalala? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

nie zalalo sie bezynka tylko woze ze zagranicy i spuscic chcialem a gdzie taka pompke kupie i od czego ona ma byc

Opublikowano

najszybciej to byle jaka pompa paliwowa elektryczna kupiona na szrocie i 2m wezyka... podpinasz na krotko pod aku i leci :gwizdanie:

tylko dobrze wsadz w bak bo napewno masz przeslone wmontowana...[br]Dopisany: 19 Grudzień 2008, 18:56_________________________________________________sa tez gotowe ale nie wiem w jakich cenach... musialbys popytac w dobrych sklepach motoryzacyjnych :cool1:

Opublikowano

takmim czyms bedziesz pompowal chyba z pol godziny... :kwasny: nie mowiac o tym ze potzrba bedzie z 3 ludzi do zmiany bo reka chyba odpadnie... :cool1:

Opublikowano
  • Autor

wielkie dzięki kupie elektryczna :good:

Opublikowano

takmim czyms bedziesz pompowal chyba z pol godziny... :kwasny: nie mowiac o tym ze potzrba bedzie z 3 ludzi do zmiany bo reka chyba odpadnie... :cool1:

ale wymyśliłeś :naughty:, ta gruszka na szlaufie jest po to aby zassać paliwo, później już samo leci, fizyka się kłania...

co niektórzy zasysają paszczą...

Opublikowano

mialem juz okazje pompowac czyms takim i jakos samo nie lecialo... nie wiem czy to wina fizyki czy malych zoltych raczek ale nie bangla... a pompa np od jakiegos kadetta to koszt kilkudziesieciu zlotych + wezyk i na pewno poleci samo :cool1:

Opublikowano

mialem juz okazje pompowac czyms takim i jakos samo nie lecialo... nie wiem czy to wina fizyki czy malych zoltych raczek ale nie bangla... a pompa np od jakiegos kadetta to koszt kilkudziesieciu zlotych + wezyk i na pewno poleci samo :cool1:

Nie wiem jak mogło nie trybić? Chyba że się tak wierciliście z tymi wężami, że wyskakiwały z baku? A może kanister stał na dachu auta? :decayed:

Opublikowano

o ile dobrze kojarze to ja mialem taka gdzie w tej gruszce byly dwie membramy jedno przepustowe... sciskales, puszczales nalecialo w gruche... jak znowu scisnales to z gruchy w karnister a wytworzone podcisnienie przy puszczeniu gruchy znowu zasysalo z baku... ma sa kra :confused4:

Opublikowano

o ile dobrze kojarze to ja mialem taka gdzie w tej gruszce byly dwie membramy jedno przepustowe... sciskales, puszczales nalecialo w gruche... jak znowu scisnales to z gruchy w karnister a wytworzone podcisnienie przy puszczeniu gruchy znowu zasysalo z baku... ma sa kra :confused4:

:mysli: Naczynia połączone.. więc pewnie lustro paliwa było na tej samej wysokości w karnistrze co w baku... jakby było niżej a przewód wypełniony byłby cieczą, to wsio by zleciało. :cool1:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

paliwa w robocie nie spuszczaja ludzie to sie nie znaja :hi: