Skocz do zawartości
IGNOROWANY

podswietlenie w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czołem,

Dzisiaj sprzątając garaż wpadła mi w łapy wiązka z drzwi kierowcy która obsługuje lampki w drzwiach.

Jak wymieniałem tapicerkę dostałem boczki drzwi z kablami i światełkami. Podmieniłem tylko drzwi kierowcy na stare kable bo oryginalnie miałem alarm Audi.

Jeśli przerobię wiązkę ze światełkami w drzwiach tak aby obsługiwała alarm czy da się jakoś zakodować te światełka?

Edytowane przez wrclaguna
Opublikowano

Tak, koduje się w sterownikach drzwi.

VCDS ma podpowiedzi.

Opublikowano

Tak, koduje się w sterownikach drzwi.

VCDS ma podpowiedzi.

dzięki! może dzisiaj powalczę.

lampki odpalone w trzech drzwiach. Czwarte czekają na wiosnę i przerobienie wiązki.

Ponieważ wszędzie mam ledy w aucie to żarówki które odpaliłem też bym podmienił na led. Ktoś wie jakie tam siedzą żarówki ?

Opublikowano

dziękuję :hi:

Może ma ktoś nr wiązki drzwi kierowcy która obsługuje światełka w drzwiach i oryginalny alarm Audi ?

Opublikowano

Witam , jezeli w zlym watku to przepraszam ale mam pytanko odnosnie swiatelek w drzwiach- wymienialem ostatnio zwykle oswietlenie na ledowe i zauwazylem ze nie swieci mi jedna para drzwi- kierowcy ani czerwone swiatelko obrysowe ani biale podswietlajace podloze pod nogami . Czy to mozliwe ze jakis bezpiecznik strzelil i czy to mozliwe ze kazde drzwi sa osobno podlaczone pod bezpiecznik? Z gory dzieki za podpowiedz

Opublikowano

może żarówki źle założyłeś??

Opublikowano (edytowane)

może żarówki źle założyłeś??

No wlasnie chodzi o to ze swiecily jak skladalem to to :) Ale po jakims czasie zauwazylem ze jedne drzwi nie swieca :(, a czerwonej nie ruszalem wogle i tez nie swieci

Edytowane przez PoIdek
Opublikowano

sprawdź sterownik drzwi, może coś w kodowaniu. Potem sprawdź czy do lampek prąd dochodzi.

Jak kodowanie masz dobre a prądu brak to wina po stronie elektryk, posprawdzaj przewody, wtyczki itp.