Grethic333 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Wymiana łancuszka 1.8T problem powrócił po poł roku,,, w maju wymieniłem łańcuch + napinacz bo bylo go slychac i wybijał juz bład silnika i został wymieniony na nowy ale nie podam wam jakiej firmy ale kosztował mnie 850zł i teraz na zimnym silniku rano przy odpaleniu słychać go dość głośno przez chwilkę miał ktoś ten sam problem ??
azure Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 2-3s klekot na zimnym rozruchu w 1.8T to norma. Jak przez ten klekot zmieniłeś napinacz to źle zrobiłeś, no chyba że klepał na ciepłym.
Mateuszek1001 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Dokładnie, terkotanie przez krótką chwile nie jest niczym złym.
Grethic333 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 2-3s klekot na zimnym rozruchu w 1.8T to norma. Jak przez ten klekot zmieniłeś napinacz to źle zrobiłeś, no chyba że klepał na ciepłym. wymieniłem jak mi bład wywalało silnika i po skasowaniu błedu do 50km przejechaniu wyrzucało dalej bład i wymieniłem łancuch i teraz na zimnym silniku rano slychac go dosc glosno przez 2-3sec i spokoj
kaman5151 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Ale jaki błąd? Z nieprawidłowymi fazami rozrządu? Napinacz na śmieci wtedy. Chociaż może powodować to jeszcze czujnik położenia wałka. Ja po wymianie napinacza nie mam nawet na zimnym już żadnego 2-3 sekundowego terkotu. Niektórym na ten terkot pomagało wymiana oleju na innego producenta. Padały teorie że trochę niższy stan oleju może powodować takie chwilowe terkotanie ponieważ niby olej późno dochodzi w jego wszystkie miejsca w które ciężko mi uwierzyć. Edytowane 12 Października 2016 przez kaman5151
krzysiekml Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) w mojej byłej a4 przy przebiegu 270tkm nie było nic słychać,ale przy lipnym oleju trykotał sporadycznie po nocy,po zalaniu motula 5w40 cisza przez ponad 5 lat była i jest nadal ,za to w nowym zakupie wywala błąd 16395 Edytowane 12 Października 2016 przez krzysiekml
--Rafcio-- Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Jak kupiłeś gdzie indziej niz w ASO to możliwe, że juz sie zesrał, myślę, że w aso bys zaplacil za niego cos z 2 tysie.
Grethic333 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 w mojej byłej a4 przy przebiegu 270tkm nie było nic słychać,ale przy lipnym oleju trykotał sporadycznie po nocy,po zalaniu motula 5w40 cisza przez ponad 5 lat była i jest nadal ,za to w nowym zakupie wywala błąd 16395 pewnie przez ciulowy olej bo po wymianie mechanich zalał mi olej 5w30 full syntetyk i byl za gesty a czytałem ze do 1.8T lepszy jest zadki olej
krzysiekml Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 akurat ja mechanikuje i wyebałem syfilis po zakupie auta z de a 5w30 jest za gęsty?
Rekomendowane odpowiedzi