Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 B6 1.8T Quattro - Silnik AMB opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

przymierzam się do zakupu samochodu Audi A4 B6 1.8T w Quattro z zalozona instalacja gazowa BRC. Oznaczenie silnika AMB (fabrycznie 170 KM) z nową mapą i aktualną mocą 210 KM. Mam pytanie odnośnie tego silnika jak się sprawuje? Jest to chyba wersja amerykańska więc chciałbym znać różnice z wersją europejską. Sprzedawca mi tłumaczył ale ja jestem jednak zielony...

Auto jest naprawde godne uwagi wiec chcialbym poznac opinie o silniku bo tylko to mnie martwi. Dajcie wskazowki na co zwrocic uwage przy kupnie.

Troche przegladam to forum i opinie niektorych forumowiczow sa takie, ze nie ma sie co bac tego silnika. Moze ktos z Was posiada wersje amerykanska i sobie chwali/neguje?

VIN samochodu to: WAULC68E14A293024

Edytowane przez Blease
Opublikowano

Chyba chodzi o wersje amb, generalnie to to samo co inne 1.8t nie ma za duzych roznic, osprzet taki sam jak w avj i bfb, wiec jak ci pasuje auto to mozesz brac.

Opublikowano

Chyba chodzi o wersje amb, generalnie to to samo co inne 1.8t nie ma za duzych roznic, osprzet taki sam jak w avj i bfb, wiec jak ci pasuje auto to mozesz brac.

Tak chodziło o AMB - mała literówka. Dzięki za odpowiedź :)

Opublikowano

Mam i polecam. Sam silnik bez zarzutów. Regularnie go profilaktycznie diagnozuję. Kilka lat jeżdżę na modzonym i nic mu nie jest.

Z wiekiem i tak przyjdzie Ci wymienić osprzęt ale to jak w każdym silniku bo nie ma wiecznych podzespołów.