Matiszko95 Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Mam problem tego typu że po odpaleniu mojego audi a4 b6 1.8t AVJ na zimnym silniku przy 2tyś wyskakuje na komputerze komunikat oldruck i sygnał dźwiękowy, gdy obroty spadną komunikat gaśnie.wymieniłem czujnik ciśnienia,zrzuciłem masę olejową i wyczyściłem smog.po tym zabiegu nic to nie pomogło,zmierzyłem ciśnienie na zimnym i wolnych obrotach pokazuje 3 bary dopóki komunikat się nie pojawi przy podnoszeniu obrotów ciśnienie wzrasta a gdy komunikat się pojawi to spada znowu do 3 barów .dodam jeszcze że ten komunikat pojawił się trzy dni po wymianie czujnika poziomu oleju w misie i oleju z filtrem.silnik pracuje cicho.nie traci na mocy.
piotrek991 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 kontrolka wskazuje na niskie ciśnienie oleju co z tym idzie - mały poziom oleju - awaria czujnika oleju - awaria pompy oleju czujnik choć oryginał? jaki filtr oleju? ---- bo kiedyś też miałem takie przygody i gorąco mi się zrobiło też po wymianie filtrów i oleju, winnym okazał się g...filtr oleju akurat był filtrona i poleciał na śmietnik
dziober Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Też mam ten problem avj. Przy szybszej jeździe powyżej 140 km/h zaczyna się świecić oldruck. Olej w silniku jest pracuje normalnie. A w samochodzie alarm.
Rekomendowane odpowiedzi