mati1991lw Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 witam mam problem o co chodzi z tym że podczas odpalonego silnika słychać buchanie z dolotu ? takie jakby puch puch puch ;d jak przytkam delikatnie sztange od EGR gdzie jest klapa gasząca to puchanie to ucicha ;d Audi A4 B5 silnik AJM
C4NC3R Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Zdejm pokrywe zaworów, zobacz czy broki są na swoim miejscu i w jakim stanie jest wałek rozrządu.dodatkowo polecam lekturę tych tematów:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/186316-dziwne-odbijanie-w-filtrze-powietrza-19-tdi-avb-avf-awx-bke/http://a4-klub.pl/index.php?/topic/254233-walek-rozrzadu-wymiana/
mati1991lw Opublikowano 22 Października 2016 Autor Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) rozumiem to;d purchanie ustepuje po przyciśnieciu klapy gaszącej czyli tak czy siak wypada już robić kapitalny remont czy wymienić szklanki i wałek ???? a co ze szlifowaniem głowicy ??? Edytowane 22 Października 2016 przez mati1991lw
C4NC3R Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Tak jak napisałem, zobacz czy wałek jest ok i czy broki są na swoim miejscu. Kapitalny nic nie da, a jak juz to nie wiele.Do wymiany szklanek i wałka nie trzeba zwalać głowicy. Należy tylko pamiętać a nowych śrubach do wałka, dzwigienek i pompowtrysków. Jak tylko purcha a wałek jest jeszcze ok to bym nic nie robił. Te wałki które są dostępne jako zamienniki to plastik... A nowy w ASO 2300 PLN (ale to cena z przed 2 lat, teraz może być wyższa). Także wymiana może tylko pogorszyć sprawę, lub jak w jednym przypadku, który miał miejsce niedawno wałek sie porostu ukręcił... Edytowane 23 Października 2016 przez C4NC3R
mati1991lw Opublikowano 23 Października 2016 Autor Opublikowano 23 Października 2016 sorry ale jeździłem tak dobre 1.5 roku i zrobiłem na tym ponad 45 tyś km . wiec pewnie wałek też poleciał aktualnie w grudniu bede miał pieniądze na to to sie zajme tylko chodziło mi o to co to może być ale skoro już wiem że to wałem szklanki itd to dzięki za pomoc. zastanawiam sie jeszcze czy nie wypaliło mi gniazd zaworowych ?
Rekomendowane odpowiedzi