adik700 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 witam mam problem tego typu,że w jakiś dziwny sposób płyn chłodzący dostaje mi się do silnika,a konkretniej znalazłem go w przewodzie dochodzącym do interkulera. ..zaznaczę jeszcze to że uszczelka pod głowicą została wymieniona,a temperatura płynu jest cały czas w normie i nadal się to dzieje.mam a4 1.9 tdi 131ps Może ktoś podejrzewa jaka może być przyczyna z góry Dziękuje..
Sztomel Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 nie ma takiej możliwości a jeśli już to filtr paliwa zaciągnął wodę z kałuży choć i w to wątpię bo przed filtrem powietrza jest wstępny filtr z metalowej siatki o bardzo drobnych oczkach, który zapobiega właśnie dostaniu się wody do dolotu. Nawet gdyby była nieszczelność w dolocie to i tak ciśnienie powietrza zapobiegłoby dostaniu się tam wody. Z całą pewnością nie jest to płyn chłodzący a już na pewno nie z silnika.
adik700 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2008 ale w zbiorniczku płynu chłodzącego ubywa,a wycieków nigdzie nie ma,więc idzie on gdzieś do silnika...
Rekomendowane odpowiedzi