Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, jakiś czas temu zalało mi moduł Komfortu W mojej b7 wczoraj go wymieniłem i tak wrócił wsteczny szyby sie otwierają wróciło światło we wnętrzu i tu zaczyna sie problem a mianowicie światło nie gaśnie do momentu przełączenia fizycznie na 0. Ale to mały problem. Największy jest taki ze nie działa centralny zamek, działa tylko na przednie drzwi zamknięcie natomiast tył martwy przy próbie każdorazowego otwarcia kluczykiem auta blokują sie drzwi i zaczynaja świecić awaryjne do momentu przekręcenie kluczyka w stacyjce. Nie działa tez przycisk zamykania auta od środka. Na Vagu pokazuje brak komunikacji z czujnikami tylnich drzwi. Oczywiście pilota do centralnego tez w żaden sposób nie da sie zaadoptować :( Bardzo prosze o info gdzie szukać przyczyny. Dzieki i pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

wymieniłeś MK na taki jaki siedział w aucie wcześniej?? W nowym zmieniłeś kodowanie na takie jakie było w starym MK?? Jak próbowałeś kodować kluczyki??

Opublikowano

Wymieniłem na inny ze względu na to ze nie mogłem takiego dostać, ale funkcje ma te same kierowałem sie lista MK zamieszczona na forum. Adaptacja kluczyka była robiona kombinacjami- stacyjka- pierwsza pozycja- zamknięcie otwarcie na pilocie. Stacyjka - przycisk kluczyka. Próbowałem nawet motywu z b5 ze klucz w drzwi 2gi stacyjka itp.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk