ThonaR Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Witam. Dziś robiąc porządek w samochodzie, spojrzałem jak się ma koło zapasowe tzn. czy trzyma powietrze i rzuciły mi się w oczy 3 rzeczy które były w tej styropianowej wytłoczce obok koła. Czy ktoś mógłby mi napisać do czego służą te trzy rzeczy ? Oto one :
Randor Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Pierwsza rzecz to kołek centrujący. Ułatwia przykręcanie kół. Co do reszty nie mam pojęcia.
PJ3 Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 To drugie to chwytak do plastikowych nakładek zabezpieczających śruby w kołach.
kodekplus Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) To trzecie to "kluczyk" do wyciągania dekielków w takich felgach, gdzie dekielek przykrywa wszystkie śruby. Na przykład: Edytowane 25 Października 2016 przez kodekplus
ThonaR Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Dzięki Panowie za wyjaśnienie
Rekomendowane odpowiedzi