tkamicki5 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Witam wszystkich. w mojej audi głośno wchodzą biegi nawet jak silnik ciepły i słychać każdy bieg jak sie załańcza,fakt że w środku samochodu nic niesłychać ale na zewnątrz nawet jak odpalony to słychać i mnie to denerwuje. od czego może to być?czyżby olej? z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam:)
sparki Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 przede wszystkim sprawdzić ilość oleju w skrzyni
tkamicki5 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2008 a jak sie to sprawdza? bo ja niemam zielonego pojęcia?
PAKER997 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 PRZY LEWEJ POLOSI JEST NAKRETKA KONTROLNA
sparki Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Tak do której jest potrzebny specjalny klucz zajrzyj do jakiegoś warsztatu specjalizujacego sie w grupie VW oni na pewno będą mieli taki klucz. Usługa powinna kosztować niewiele w porównaniu do skutków jazdy z suchą skrzynia. Napisz coś więcej jak wchodzą biegi jak zachowuje się skrzynia biegów
tkamicki5 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2008 no ogółem na skrzynie nie narzekam każdy bieg wchodzi leciutko bez żadnych oporów i elegancko sie jezdzi ehhe no nieraz ciężej jedynka mi wcghodzi na postoju musze użyć więcej siły ale to niezawsze a reszta biegów be zarzutu.
sparki Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 to ja mam najtańsza radę dla Ciebie podjedźsobie na jakiś lokalny spot i porównaj z inna A4 biegi, bo co dla jednego jest "lekko wchodza" dla innego bedzie masakrą
tkamicki5 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2008 a przy wymianie oleju w skrzyni dużo roboty jest? i jaki najlepiej olej kupić bo czytałem że niektórzy co wymieniali to po wymianie gorzej im biegi wchodziły i wogóle[br]Dopisany: 23 Grudzień 2008, 10:18_________________________________________________byłem teraz sprawdzić i otóż zauważyłem że jak silnik jest zimny niesłychać wogóle zminiania biegów,skrzynia jest cichutka,może olej stracił już swoje właściwości jakieś?
Rekomendowane odpowiedzi