MatA4Quattro Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Siema, Mam problem z LPG elpigaz stella sekwencja nagle przestało chodzić tzn. jechałem ok.90km.h i gdy chciałem przyśpieszyć to auto drgało jak głupie i zero przyśpieszenia, na luzie obroty kręciły sie do 3tyś max teraz nie kręcą się w ogóle tylko auto gaśnie, na PB jest miód malina. Co myślicie, co mógłbym sprawdzić na szybko zanim pojade do gazownika ?
Mateuszek1001 Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Filtry, fazy ciekłej i lotnej
MatA4Quattro Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 wymieniałem dosłownie 3 tygodnie temu
pulpecik Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Filtry nie zatykają się raczej w systemie zero-jedynkowym. Jest zimniej -węże sztywniejsze, przy drganiach mogą pęknąć szybciej w nadwyrężonych miejscach. Nierzadko są źle poprowadzone -zaginane, po ostrych krawędziach, czy "piłowane" tytrytkami. Przy wymianie filtrów mogłeś coś słabo, czy nierówno skręcić i potrzebowało jedynie nieco ruchu, żeby się wyzwolić. Proponuję otworzyć maskę, jeden odpala, drugi słucha i wącha pod maską przy przejściu na gaz. Jak będzie nieszczelność powinno być słychać i czuć.
kt65c453 Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 kabelek od lpg prawdę może powiedzieć ale od nieszczelności czy czegoś wypiętego trzeba zacząć
pulpecik Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 ...urwany kabelek od czujnika temperatury reduktora, czy gazu i takie tam...standardy
Rekomendowane odpowiedzi