nukee Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) Witam. Mam taki problem, z uwagi na to skończyły się szczotki w rozruszniku (valeo) musialem wymienic na nowy (bo valeo nie da sie samych szczotek wymienić). Zostal wsadzony nowy rozrusznik i wszystko byłoby git gdyby nie to że nagle ni stąd ni z owąd przestał działać pilot z kluczyka do centralnego. Akumulator byl odlączony na czas wymiany rozrusznika może przez 2 godziny max. Co więcej otwieranie działa tylko z klucztka po przekręceniu go w zamku w drzwiach (z tym ze nie otwiera klapy bagażnika), klapę musze osobno otwierac też po przekręceniu kluczyka, a po otwarciu nie działa lampka w klapie oraz automatyczne oświetlenie w bagażniuku (te jedynie wlacza sie po wcisnieciu przelacznika recznie). Normalnie zgłupiałem bo przedtem wszystko działało bez zarzutu! i zauważyłem coś jeszcze - nie lącza sie oświetlenie kabiny wewnątrz bez wlożonego kluczyka do stacyjki - przedtem działalo! Zauwazylem rowniez że jak przekrece w stacyjce kluczyk na zaplon (nie odpalajac auta) a potem spowrotem za pozycje bez zaplonu (nie wyciagajac kluczyka ze stacyjki) to slysze ciche ciągłe pstrykanie jakby przekaznika w okolicach drzwi lub bezpieczników - przestaje dopiero po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. Na szybko podjechałem do speca od elektyki i alarmow zeby sprawdził co z tym pilotem od centralnego, podpiął VAG i zrobil kodowanie ... ale... nie może zapamietac jakis wartosci z poz 3 i 4 i wraca do poczatku. W czym może tkwić problem? Rozrusznik robi jakieś zwarcie? Pomocy... Edytowane 10 Listopada 2016 przez wrclaguna
wyzyk83 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 po odłączeniu aka zawsze nie działa centralny z pilota ale po odpaleniu auta i przejechaniu paru metrów wszystko powinno wrócić samo do normy, a kontrolka od esp ci się świeci?
nukee Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) swiecila się i zgasla po przejechaniu kilkunastu metrow - esp dziala, chodzi o to ze tak jakby zniknal prad w niektorych miejscach (np. przy zamku od tylnej klapy i lampce w klapie), pozatym ni hu... jesli chodzi o kodowanie pilotow w kluczykach. Baterie dobre (bo dzilalo wszystko przedtem), jest to conajmniej dziwne. ;/ Edytowane 10 Listopada 2016 przez nukee
wyzyk83 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) właśnie chodzi mi oto że jak u siebie aku wymieniałem tez mi centralny z pilota nie działał i swieciło sie esp, ale przejechałem kilka metrów i wszystko samo wrociło do normy Edytowane 10 Listopada 2016 przez wyzyk83
Gość Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Mialem tez taki przypadek w jednej avant odlaczylem aku i piloty przestaly dzilac udalo sie zakodowac ale tylko jeden z 2, tego drugiego nigdy nie dalo sie dopisac, w sterowniku zrobilo sie miejsce tylko na 1 pilot a dzialaly dwa,nie opanowalem tego nigdy dziwna sprawa do tej pory nie wiem czemu tak sie stalo.
nukee Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 i wg mnie tak powinno być, ... a tu widze wiekszy problem. BTw. Immo w kluczykach (2 scyzorykach i serwisowym) dziala bo autko odpala i nie robi niespodzianek. Moze miał ktoś podobny problem?
wyzyk83 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) sluchaj wejdz do auta włoż kluczyk w stacyjke i włącz zapłon i próbój pilotem otwiorzyc lub zamknąć pilotem za nim cokolwiek poprzestawiasz vagiem Edytowane 10 Listopada 2016 przez wyzyk83
nukee Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 Nie dziala. probowalem wszelakich sposobow ktore znalazlem w sieci , na zaden nie reaguje... sprobuje moze od tego co jest nie tak z pradem - miernik i sprawdze gdzie jest napiecie a gdzie nie, bezpieczniki )jeszcze raz sprawdze) ... może co znajde
Bruuuum Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 Przekręcasz kluczyk na zapłon i naciskasz na pilocie otwieranie drzwi trzymając 10 sekund. Zawsze działa.
nukee Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Opublikowano 21 Listopada 2016 Witam. Krótko i na temat. W jakiś sposób uszkodzony został moduł oświetlenia i nie pozwalał na zakodowanie pilotów do centarlnego. Generalnie nie wiem czy to jest tam gdzie moduł komfortu ale grzebane było przez majstrów w tej części pod nogami kierowcy (tam gdzie idzie spora wiązka kabli), moduł zrobiony - jak na razie działa - gwarancja jest - koszt 300zl.
Rekomendowane odpowiedzi