michal008 Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Witam, podczas ostatnich niższych temperatur (ok. 0stopni) pojawił się problem z szarpaniem silnikiem po uruchomieniu. Bład który sie pojawił i jak przypuszczam moze mieć z tym związek to 16395 - Bank 1: Camshaft A (Intake): Retard Setpoint not Reached (Over-Advanced) P0011 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent. Dzieje się to tylko na zimnym silniku, jak się rozgrzeje to jest już ok. Co jeszcze zaobserwowałem to że po odpaleniu jak chodziła pompa sai i obroty były ok 1500 występował problem. Problem jednak ustał w sekundzie, możliwe że popma przestała działać a obroty wówczas podskoczyły o ok. 500 i po tym czasie juz było ok. Na ciepłym cały czas ok. Co to może być? Czyżby do wymiany napinacz? Błąd do tej pory nie pokazał sie jeszcze nigdy. update; dziś przy temperaturze 6 stopni problem nie występował. Co to może być? witam ponownie, dziś przy -5 masakra samochodem nie dało się jechać i blad 17535 fuel trim bank 1 multi system too rich, ciągle gasł i falował obrotami, dopiero po chwili zaczął pracować normalnie. Wynika że jest przelewany tylko pytanie dlaczego? Wiem wiem logi to podstawa, zrobię pewnie dziś ale czy jakieś typy można zasugerować? Które kanały logować?
Rekomendowane odpowiedzi