kapos Opublikowano 24 Grudnia 2008 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witam, dziś odebrałem moje nowe autko Audi A4 2,5 TDI 1998r. Odrazu mam pytanie odnośnie rozrządu. Nie ulega wątpliwości, że należy go jak najszybciej i niezwłocznie wymienić, tylko jakie części wybrać ? jakiej firmy. Znalazłem taki oto zestaw na Allgero ( na allegro nie zamierzam kupowac tylko jest to pewien punkt odniesienia)[cena 835 pln]. Skład zestawu: 2 rolki napinające Ruville - 1 rolka prowadząca Ruville - 2 paski rozrządu Contitech ( Continental ) - Tłumik drgań Ruville - Napinacz paska - Pompa wody Ruville Moje pytania: czy to wszystko czy moze jeszcze trzeba coś dokupić i czy ta firma Ruvielle jest godna polecenia ? Jeszcze jedno pytanie co prawda nie z tego działu ale po co tworzyć nowy temat. Jakiej firmy kupić łożysko do prawego koła (huczy i huczy :/) no i co sie stanie jak w czas nie wymienie łożyska ? (w ciężarówce zatarło mi sie łożysko, zapaliła piasta i omały włos nie ucieło koła ze szpilek w naczepie, no i niewiele brakowało, a cysterna by mi sie zapaliła ) czy grozi mi równiez coś tak strasznego ??
Flyer Opublikowano 25 Grudnia 2008 Opublikowano 25 Grudnia 2008 To nie jest kompletny rozrzad tylko jego bardzo okrojona wersja... Radze zainwestowac troche wiecej pieniedzy i miec spokoj na nastepne 100-120k km. Wiecej informacji znajdziesz w FAQ FORUM DIESLA: http://www.a4-klub.pl/smf/faq_forum_silniki_diesla-t4925.0.html
Rekomendowane odpowiedzi