Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 2,5 TDI V6]wymiana rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś odebrałem moje nowe autko Audi A4 2,5 TDI 1998r. Odrazu mam pytanie odnośnie rozrządu. Nie ulega wątpliwości, że należy go jak najszybciej i niezwłocznie wymienić, tylko jakie części wybrać ? jakiej firmy. Znalazłem taki oto zestaw na Allgero ( na allegro nie zamierzam kupowac tylko jest to pewien punkt odniesienia)[cena 835 pln].

Skład zestawu:

2 rolki napinające Ruville

- 1 rolka prowadząca Ruville

- 2 paski rozrządu Contitech ( Continental )

- Tłumik drgań Ruville

- Napinacz paska

- Pompa wody Ruville

Moje pytania: czy to wszystko czy moze jeszcze trzeba coś dokupić i czy ta firma Ruvielle jest godna polecenia ?

Jeszcze jedno pytanie co prawda nie z tego działu ale po co tworzyć nowy temat. Jakiej firmy kupić łożysko do prawego koła (huczy i huczy :/) no i co sie stanie jak w czas nie wymienie łożyska ? (w ciężarówce zatarło mi sie łożysko, zapaliła piasta i omały włos nie ucieło koła ze szpilek w naczepie, no i niewiele brakowało, a cysterna by mi sie zapaliła ) czy grozi mi równiez coś tak strasznego ??

Opublikowano

To nie jest kompletny rozrzad tylko jego bardzo okrojona wersja... Radze zainwestowac troche wiecej pieniedzy i miec spokoj na nastepne 100-120k km.

Wiecej informacji znajdziesz w FAQ FORUM DIESLA:

http://www.a4-klub.pl/smf/faq_forum_silniki_diesla-t4925.0.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...