fafa61 Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam, Czy opłacalne jest zrobienie swapa z manuala na automat w b7 brd? Ewentualnie na jakie koszty trzeba do szykować. Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
15lolo Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 nie oplacalne : pewnie z 10 tys na profi
Gość Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Lepiej wymienic auto na takie z automatem,duzo przewodow do polozenia,od groma roboty.
Emil_A4B6 Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Jest tyle samo roboty co z automatu na manual.Koszt roboty nie powinien przekraczać 2 tys. W quattro jest Twoja b7 ?
kuba84 Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 Jest tyle samo roboty co z automatu na manual.Koszt roboty nie powinien przekraczać 2 tys. W quattro jest Twoja b7 ? Chyba nie wiesz o czym mówisz...
Emil_A4B6 Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 No to napisz gdzie widzisz problem ze swap em na automat ?
kuba84 Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Chociażby temat instalacji elektrycznej...Nie twierdzę, że nie jest do wykonania ... ale nie za 2000 zł Edytowane 21 Listopada 2016 przez kuba84
Cpt.Ryan Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 W lato w moim V V40 wysypał się manual 5 na tyle, że trzeba było zarzucać nową skrzynie. Pomyślałem sobie, że do tego woła roboczego zarzucę automat bo przecież tyle samo roboty co w drugą stronę. Okazuje się, ze cała elektryka na aucie jest kładziona inaczej, i wyobraź sobie że na tyle inaczej, że przez 3 tygodnie dzwoniłem po warsztatach - lepszych, gorszych, z pytaniem o taką przekładkę. Efekt taki, że nadal jest manual, bo 90% serwisów mówiło że się tego nie podejmie, a 10% którzy by se podjęli, ale nawet bez gwarancji (bo nigdy wcześniej tego nie robili) krzyczeli taką cenę, że śmiało mogłem sprzedać moje V40 jako uszkodzone, dołożyć tyle co by chciał serwis, i kupić automat, i to jeszcze wersje T4. Impossible.
Gość Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 Pan emil a4b6 widac ze pojecie o mechanice ma zerowe i mysli ze to tylko skrzynia i pedaly do wymiany.
Emil_A4B6 Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Odezwał się ten co ma wielkie pojęcie o mechanice. Nie masz nic mądrego do powiedzenia to scisnij. Wiem swoje. Nie będę już się wypowiadać. Róbcie co chcecie
Gość Opublikowano 25 Listopada 2016 Opublikowano 25 Listopada 2016 Napewno wieksze od twojego jak widze twoje wypociny,widze tez ze przerabiales z automatu na manual,i dlatego zes sie wyrwal z takim babolem,widziales komputer od skrzyni w automacie? wkladajac manual mozesz go odciac i wywalic wystarczy kodowanie,a wkladajac automat co tez sobie zrobisz kodowanie? cala ta wiazke trzeba polozyc wybebeszyc cale auto,roboty wiecej niz przy przerobce anglika ktore robilem pare razy wiec chyba jakies pojecie mam.Ale jak zrobisz koledze za 2 tysiaki przekladke na automat kompleksowo to mysle ze mozesz smialo dzialalnosc otwierac i za rok sobie juz wille wystawisz.
Rekomendowane odpowiedzi