A4CCH Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam, dziś umyłem furmankę, wstawiłem do garażu, osuszyłem, no i nałożyłem już dość trwały wosk na zimę, tą porą łapią u mnie przymrozki, i zawsze taka gładka, jednolita warstwa mrozu mi wchodziła na auto, a dziś takie coś ... To dobrze czy źle, bo nie wiem ? http://www.fotosik.pl/zdjecie/184c0ba382da4c1f
Denis Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 jaki to wosk? i jak był przygotowany lakier przed położeniem?
A4CCH Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 Collinite 476S, umyte dokładnie szamponem o neutralnym pH, no i osuszone mikrofibrami.
Denis Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 A przy jakiej temp. mniej więcej nakładałeś wosk?
A4CCH Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 Garażowa, ogrzewany myślę że te 15*C lub więcej.
Denis Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 i najważniejsza kwestia, czy panele auta (lakier) też miały min 10st C +++ ?
A4CCH Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 Oj, nie mam pojęcia, troche postało w garażu. Ale jaką temperature to miało to nie wiem, myślę że dobra ... Blachy już dość ciepłe były, np. Na bokach karesorii nie ma tego, bynajmniej nie aż tak, najbardziej dach i tylna klapa (od góry)
Denis Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 jak masz możliwość to umyj jeszcze raz auto, osusz i sprawdź czy plamy wokół zmrożeń zostały.
A4CCH Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Zobacze czy dziś te plamy będą, czy tylko sa jak mróz wchodzi. Jak mróz z niej odpuścił, nie ma plam, ani przebarwień wszystko ok, zobaczymy czy jak dziś mróz wejdzie znów taka mozaika się zrobi Znów było to samo, ten typ tak chyba ma, dziś leje u mnie, wosk ładnie kropelkuję i płynnie wszystko spływa także chyba ok Edytowane 15 Listopada 2016 przez A4CCH
Rekomendowane odpowiedzi