sQbaniutki Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Swoje Audi zakupiłem trochę ponad rok temu.Poprzednio odpychałem się Passatem b5FL: A zakończyłem tak A co najciekawsze dostałem w dupsko od gościa w wieku trochę ponad 80 lat,który powoził Audi A4 b8-nie zauważył mnie ani czerwonego światła na skrzyżowaniu. No cóż trzeba było żyć dalej i trzeba było coś zakupić do turlania się.Wybór padł na VW Passat 2.8 4motion.Po dojechaniu na miejsce-rozczarowanie.Passat to była jedna wielka kupa nieszczęścia. Podczas oglądania tego nieszczęścia kątem oka zobaczyłem ją . Audi A4 b6 3.0 V6 220KM Avant rok produkcji 2002. Sprowadzony z Oględziny,jazda próbna,formalności i jest.Parę zdjęć po zakupie: -------------------------------------------------------------------------------------------- Kupiłem ją z przebiegiem 189000km,a obecny stan licznika to nie całe 210000km. No i dalej jak każdy.Rozrząd,oleje,filtry.Musiałem kupić opony zimowe a przy okazji zakupiłem do nich felgi S-line. W Styczniu zapadła decyzja o zamontowaniu instalacji LPG i jest: -Parownik/reduktor-Gurtner -Zawór odcinający-OMB SALERI -Zbiornik-STAKOTOR 53l. -Wielozawór-Tomasetto -Gazoszczelna obudowa wielozaworu-Stako -Wlew paliwa-Tomasetto -Przewody elastyczne-Parker -Elektroniczna jednostka sterująca-Auto-Gaz Centrum ZENIT PRO OBD -Urządzenie wtrysku gazu lub wtryskiwacz-HANA H2002 -Zespół filtra gazu-Certools F-779 Dla mnie bomba. Nie ma żadnej różnicy czy jadę na PB czy na LPG.Moc ta sama. Jeśli chodzi o blachę to miałem parę bąbelków na lewym przednim błotniku.Już nie ma,a przy okazji wywaliłem te wzmocnienia które wyglądają jak ze styropianu i nasiąkają wodą. Teraz napiszę coś o wyposażeniu: ------------------------------------------------ Tapicerka skórzana. Kod lakieru LZ9W Zawieszenie 1BA Kierownica,gałka zmiany biegów i rączka hamulca ręcznego skórzana. Pełny FIS-czerwony. Pakiet światło z ambiente Boczne lusterka fotochrom Xenony ze spryskami i samoregulacją Relingi dachowe Trójramienna kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach Quattro 8 głośników+subwoofer Klimatyzacja dwustrefowa Podgrzewane i elektryczne lusterka Elektryczne szyby x4 Podłokietnik x2 przód podświetlany Centralny zamek Domykanie szyb z kluczyka Worek na narty w tylnym podłokietniku Dekory ciemne drewno -podobają się żonie więc zostają Szyby atermiczne ale do przyciemnienia Manualna skrzynia 6-cio biegowa Tempomat Roleta bagażnika pozioma i pionowa. Gniazdo zapalniczki w bagażniku Grzane przednie fotele Radio Audi Concert II Coś tam jeszcze ale nie pamiętam. Audiczką turlam się już ponad rok i jak do tej pory nic się złego nie dzieje.Oby tak dalej. Plany związane z polepszeniem wyglądu to: --------------------------------------------------------------- -pomalowanie dokładek i listew bocznych w kolor nadwozia (ewentualnie założenie listew S-line albo S4) -obniżenie sprężynami Eibach Pro kit -30 -przedni grill na czarno oprócz znaczka -czarna podsufitka s-line -tylna listwa bagażnika na czarno -przyciemnienie szyb -końcówki tłumików Ulter 90/Buzzer 90 -ZROBIONE -pomalować zaciski hamulcowe-tylko nie wiem na jaki kolor -wymiana gałki lewarka zmiany biegów na S-line -ZROBIONE -obszycie kierownicy i nakładki hamulca ręcznego perforowaną skórą Tyle na początek. Teraz trochę obecnych zdjęć jak wygląda po roku: ----------------------------------------------------------------------- Dziękuję wszystkim za uwagę i zapraszam do wyrażania swoich uwag tak i dobrych jak i krytycznych. Pozdrawiam.sQbaniutki Edytowane 30 Grudnia 2016 przez sQbaniutki
Vordors Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Moim zdaniem (podkreślam MOIM) to czarne felgi do czarnego samochodu optycznie pomniejszają tą felgę i nijak to się komponuje i wygląda. Czemu nie obszyłeś sobie kierownicy na czarno ? Nie rzucałoby się to tak w oczy skoro wszystko inne jest w czarnej skórze Można by szybki przyciemnić tylko skoro nie chcesz bardzo modować. Ogólnie bardzo ładny egzemplarz, bardzo mi sie podoba tylko to takie szczegóły opisałem! Bez kolizyjności i bez awaryjności życze
sQbaniutki Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Moim zdaniem (podkreślam MOIM) to czarne felgi do czarnego samochodu optycznie pomniejszają tą felgę i nijak to się komponuje i wygląda. Czemu nie obszyłeś sobie kierownicy na czarno ? Nie rzucałoby się to tak w oczy skoro wszystko inne jest w czarnej skórze Można by szybki przyciemnić tylko skoro nie chcesz bardzo modować. Ogólnie bardzo ładny egzemplarz, bardzo mi sie podoba tylko to takie szczegóły opisałem! Bez kolizyjności i bez awaryjności życze Kierownica jest z czarnej skóry tylko założyłem na nią pokrowiec żeby się nie powycierała.Jeżeli chodzi o felgi to celowo kupiłem w czarnym graficie bo zawsze mi się takie podobały.Szyby będą przyciemnione na wiosnę. Bardzo dziękuję za opinię. Edytowane 16 Listopada 2016 przez sQbaniutki
robbert1988 Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Fura ładna.Moim zdaniem felgi pasują. Ale faktycznie ten kondon na kierownicy trochę słaby
instruktor83 Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Prosze tylko wyrzuć ten pokrowiec z kierownicy,Audiczka bardzo fajna,pozdrawiam
Ben3k Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 Hehe, operatorzy passatów lubią takie dodatki
sQbaniutki Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Dzięki za otworzenie oczu.Faktycznie z tym kondonem wygląda to nijak.Już się go pozbywam. Dzięki za otworzenie oczu.Faktycznie z tym kondonem wygląda to nijak.Już się go pozbywam. Z samego rana trochę po 6.oo już nie ma kondona: Dzięki za poradę. Hehe, operatorzy passatów lubią takie dodatki O stary to mnie rozbawiłeś Edytowane 28 Grudnia 2016 przez sQbaniutki
doman96b6 Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 O i widzisz jaka ładna kiera ;-)
sQbaniutki Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Wpadło dzisiaj coś takiego-jutro montaż: Wpadło dzisiaj coś takiego-jutro montaż: Nie kupujcie podrób.Nic nie pasuje.Już to gówno zwróciłem. Edytowane 24 Grudnia 2016 przez sQbaniutki
Funkybela Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Kupiles mieszek z galka od A3?
KewsonND Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Wpadło dzisiaj coś takiego-jutro montaż: Wpadło dzisiaj coś takiego-jutro montaż: Nie kupujcie podrób.Nic nie pasuje.Już to gówno zwróciłem. o stary wczoraj zamówiłem na allegro taką samą 69,99 + KW a dziś patrze twoj post że nie pasuje mozesz powiedzieć co jest nie tak?
sQbaniutki Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Opublikowano 22 Listopada 2016 Ramka w mieszku nie pasuje na zatrzaski.Mogłem się z tym pobawić ale gość zapewniał że pasuje P&P a tu zonk.Więc odesłałem dla zasady. Kupiles mieszek z galka od A3? Nie. W opisie aukcji było od A4 b6.Gość nie wie co sprzedaje.
KewsonND Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 no to będę miał taką samą sytuacje kupiłem dokładnie od tego gościahttp://allegro.pl/galka-zmiany-biegow-mieszek-audi-a4-b6-b7-s-line-i6171636863.html?snapshot=MjAxNi0xMS0yMVQyMjoyODozMFo7YnV5ZXI7ZGNhNjZlMjFhZjMwZGY1NjkxMzdhZGE4ZjRmOWExMjg2ZTkyY2Y4Zjc4ZTM5OTMwZjVkMmNhYmVmNTcxOGNhNQ==
sQbaniutki Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Opublikowano 22 Listopada 2016 no to będę miał taką samą sytuacje kupiłem dokładnie od tego gościa http://allegro.pl/galka-zmiany-biegow-mieszek-audi-a4-b6-b7-s-line-i6171636863.html?snapshot=MjAxNi0xMS0yMVQyMjoyODozMFo7YnV5ZXI7ZGNhNjZlMjFhZjMwZGY1NjkxMzdhZGE4ZjRmOWExMjg2ZTkyY2Y4Zjc4ZTM5OTMwZjVkMmNhYmVmNTcxOGNhNQ== To samo.Chyba że po mojej reklamacji ogarną temat.
Monitor Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Piękne auto Zawsze mi się podobał połączenie czerni z czernią Bezawaryjności i powodzenia w modach
Łukasz Mareczko Opublikowano 25 Listopada 2016 Opublikowano 25 Listopada 2016 Witam, felgi to 16" czy 17". Szukam identycznych !
sQbaniutki Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Opublikowano 25 Listopada 2016 Witam, felgi to 16" czy 17". Szukam identycznych ! 17" J7,5 ET chyba 45
dżony Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 Piękna a4. Mam pytanie co do felg, ponieważ mam takie same, czy też masz dziury na 2 rozstawy śrub, czy ja mam jakieś chińskie ??
sQbaniutki Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Opublikowano 30 Listopada 2016 Piękna a4. Mam pytanie co do felg, ponieważ mam takie same, czy też masz dziury na 2 rozstawy śrub, czy ja mam jakieś chińskie ?? Tak też mam otwory na dwa rozstawy śrub.
Rekomendowane odpowiedzi