Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Płyn do czyszczenia wtrysków w TDI. Stosował ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam na mysli rodzaj płynu który dolewa się do zbiornika przed tankowaniem.

Generalnie idea produktu brzmi nieźle: czyszczenie wtrysków, dba o turbo, EGR, bla bla bla...i wiele innych, kosztuje w sumie grosze i myślę, że można byłoby spróbować lecz opinie ludzi są podzielone. Jedni zachwalają, drudzy twierdzą, że nie widzą wiekszych zmian zaś niektórzy kategorycznie odradzają no ale opowieści które słyszałem to coś na styl " kolega kolegi stosował i mówił..." żadnych szczegółów.

Sam nie wiem, więc może ktoś z Was stosował w praktyce i mogłby podzielić się swoją opinią tak bardziej dogłębniej?

W linku poniżej jest właśnie jeden z wielu tego typu czyścicieli. Z opisu wynika,że to prawdziwy "MacGyver" w dziedzinie tych środków ale ile w tym prawdy...? Kto wie :eusathink:

http://www.ebay.co.uk/itm/2-x-Wynns-Professional-Diesel-Clean-3-Injector-EGR-Turbo-Cleaner-Fuel-Treatment-/221883592497?hash=item33a94aef31:g:mCwAAOSwsB9V9H8n

Pozdrawiam

Edytowane przez Adamski87

Opublikowano
  • Autor

Czytałem ten temat wcześniej ale tu kolega opisuje powazniejszy zabieg. Do tego narzekał na problemy z odpalaniem i zamulaniem obrotów. U mnie nie ma takich objaw i nie potrzebuje reanimacji wtrysków. Co najwyżej podymi troche po odpaleniu na zimnym silniku ale to raczej normalne w dieselach podczas przymrozków.

Chciałbym tylko zaczerpnąć jakiś opowieści odnosnie stosowania samego STP no i czy faktcznie mozna takimi środkami zajechać "zdrowe" wtryskiwacze jak to niektózy dla mnie opowiadali.

Opublikowano

Kilka razy wlałem STP wraz z paliwem. Nie zauważyłem żeby chodził lepiej/gorzej. Taka pewnie woda święcona... Już nie kupuję, tankuję po prostu diesla na większych stacjach i jeżdżę