Skocz do zawartości
IGNOROWANY

brak podswietlenia w panelu z regulatorami nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Niedawno kupilem A4 1.6 2000 bez klimy (ahh same problemy)

Brakuje podswietlenia w panelu od regulatora mocy temp i sposobu nawiewu.

Trzeba wymienic caly panel czy istnieje mozliwosc wymiany zarowki lub diod ?? (nie wiem co tam jest).

pozdrawiam

Opublikowano

napewno mozesz wymienic rozkrec i zobacz co jes czy zarowka czy dioda w moim byl :a4fan: byly zarowki 1zl sztuka :lol:

Opublikowano

Demontaż panela polega na wyciągnięciu radia i odkręceniu 2 śrubek.

Zobacz w dziale "zrób to sam" temat o naprawie panela klimatronika.

Wyciągasz radio i pokrętła i odkręcasz 2 śrubki i gotowe.

Wymieniasz żarówki i składasz. 15 minut roboty.

Opublikowano

U Ciebie na pewno oświetla dioda. Nie wymienialna podobno. Mam ten sam problem i nie wiem gdzie szukać przyczyny.

Opublikowano

U mnie podświetlanie działa coraz rzadziej, pomaga poprostu uderzenie w pokrętła, jutro sie za to biore i szukam jak to rozebrać, przy okazjitrzeba wyprowadzicpod podświetlana gałke kabelki ; ]

Opublikowano

Jak mi zdrowie jutro pozwoli to sie za to wezmę ; ]

Fotostory zrobię ;]

[ Dodano: 24-02-2007, 15:38 ]

No ni ni huhu z planu :(

Musze chyba kupić kluczyki do wyciągania radia bo 2h spędziłem ,dorobiłem sobie z 6 kompletów kluczyków i nic :(

Jedna strona tylko odeszła niewiadomo dlaczego :P

Trzeba zdjać gałki, pod dwiema skrajnymi są wkręty, wykręcasz je, potem radio wyciąga się, tam są dwie śruby od panelu i dalej wiele nie wiem, pewnie u mnie styki nie łączą :/

Opublikowano

Prościej , w moim przypadku . Wyciągam środkowe pokrętło , pod nim jest żarówka , używam kleszczyków , wyciągam żarówkę , wkładam nową , wkładam, pokrętło i świeci . :naughty:

Opublikowano

[ Dodano: 24-02-2007, 15:38 ]

Prościej , w moim przypadku . Wyciągam środkowe pokrętło , pod nim jest żarówka , używam kleszczyków , wyciągam żarówkę , wkładam nową , wkładam, pokrętło i świeci . :naughty:

spójrz czasem na datę ostatniego posta :gwizdanie:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...