hospod 0 Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 witam Niedawno kupilem A4 1.6 2000 bez klimy (ahh same problemy) Brakuje podswietlenia w panelu od regulatora mocy temp i sposobu nawiewu. Trzeba wymienic caly panel czy istnieje mozliwosc wymiany zarowki lub diod ?? (nie wiem co tam jest). pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jas 0 Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 napewno mozesz wymienic rozkrec i zobacz co jes czy zarowka czy dioda w moim byl byly zarowki 1zl sztuka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czerwony baron 0 Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 można wymienić same żarówki . trzeba ściągnąć pokrętła i zdjąc plastikową obudowe panela. może któryś kolega tak robił i dokładniej ci to opisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hospod 0 Posted February 23, 2007 Author Share Posted February 23, 2007 w takim razi prosze o kilka wskazowek jak zdemontowac ten panel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesioo 0 Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 Demontaż panela polega na wyciągnięciu radia i odkręceniu 2 śrubek. Zobacz w dziale "zrób to sam" temat o naprawie panela klimatronika. Wyciągasz radio i pokrętła i odkręcasz 2 śrubki i gotowe. Wymieniasz żarówki i składasz. 15 minut roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djarek 0 Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 U Ciebie na pewno oświetla dioda. Nie wymienialna podobno. Mam ten sam problem i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hincó 0 Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 U mnie podświetlanie działa coraz rzadziej, pomaga poprostu uderzenie w pokrętła, jutro sie za to biore i szukam jak to rozebrać, przy okazjitrzeba wyprowadzicpod podświetlana gałke kabelki ; ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
djarek 0 Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 Czekam na instruktaż. U mnie działo się podobnie, ale uderzenia już nie pomagają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hincó 0 Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Jak mi zdrowie jutro pozwoli to sie za to wezmę ; ] Fotostory zrobię ;] [ Dodano: 24-02-2007, 15:38 ] No ni ni huhu z planu Musze chyba kupić kluczyki do wyciągania radia bo 2h spędziłem ,dorobiłem sobie z 6 kompletów kluczyków i nic Jedna strona tylko odeszła niewiadomo dlaczego Trzeba zdjać gałki, pod dwiema skrajnymi są wkręty, wykręcasz je, potem radio wyciąga się, tam są dwie śruby od panelu i dalej wiele nie wiem, pewnie u mnie styki nie łączą :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bober55 0 Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 Prościej , w moim przypadku . Wyciągam środkowe pokrętło , pod nim jest żarówka , używam kleszczyków , wyciągam żarówkę , wkładam nową , wkładam, pokrętło i świeci . Link to comment Share on other sites More sharing options...
domjenick 18 Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 [ Dodano: 24-02-2007, 15:38 ] Prościej , w moim przypadku . Wyciągam środkowe pokrętło , pod nim jest żarówka , używam kleszczyków , wyciągam żarówkę , wkładam nową , wkładam, pokrętło i świeci . spójrz czasem na datę ostatniego posta :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts