Grzesiek_m Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam, kilka dni temu kupiłem audi a4 b5. Na początku było wszystko ok, a teraz słychać, że stuka łańcuch napinający wałki rozrządu. Pojechałem do mechanika i stwierdził, że trzeba wymienić łańcuch i napinacz łańcucha. Wcześniejszy właściciel wlał olej 15w40 (prawdopodobnie aby nie było słychać tego stukania...). Mam pytanie odnoście teraz tej wymiany oleju po naprawie, czy robić płukankę? Jeden mechanik mówi, że płukanka jest konieczna inny, że nie i może zaszkodzić...Przebieg jest 230 000
Mateuszek1001 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Matko boska, niektórzy ludzie zatrzymali sie jeszcze na etapie polonezów i 15w40. Pierwsze co to pokrywa i micha w dół i czyszczenie szlamu, później płukanka, dobry olej 5w30 najlepiej z dodatkiem czyszczącym i wymiana po 2-3 tys i dopiero wtedy właściwy olej 5w30 badź 5w40.
bandyta928 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 dobrze prawi, jak juz micha by zleciala to bym od razu pompe wymienial
Rekomendowane odpowiedzi