Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy w mim audi kto pomoże rozwiązać.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem na forum nowy a także stałem się niedawno właścicielem audi A4 b6 1.8t z 2001 roku :) + kilka dni temu dołożona instalacja stag

I mam kilka pytań odnośnie błędów i zachowania auta a więc zacznę od tego, że wkleję tutaj kody i opisy błędów i jeśli ktoś by mógł to prosił bym o opisanie jak pozbyć się błędów lub co sprawdzić czy nie jest uszkodzone itp..

http://www.directupload.net/file/d/4552/mc93na23_jpg.htm

+ jeszcze zauważyłem kilka dziwnych rzeczy i nie wiem czym są spowodowane...

1- To taka, że wczoraj podczas jazdy autostradą po 100km pojawiła mi się kontrolka niskiego stanu oleju - zjechałem na pobocze zgasiłem auto i sprawdziłem stan lecz było wszystko okej..Gdy uruchomiłem ponownie silnik kontrolka nie zaświeciła się ponownie

2- To przy zmianie biegów obroty zamiast spadać od razu to nieraz zatrzymają się na chwilę lub podskoczą o 100-200 i dopiero wtedy spadną ponownie... Czego to może być przyczyna ?

Wszystkim dziękuję z gór za pomoc

Opublikowano

Wydaje mi się, że trzeba zwrócić uwagę na instalacje LPG. Z tego co wiem w tych modelach jest problem z instalacją LPG, a dokładnie komunikacji LPG z ECU auta. Ja do swojej montowałem STAG 4 i wziąłem droższą wersję, nie mam żadnych problemów od prawie 2 lat. Mogę się mylić, ale myślę że warto to wziąć pod uwagę.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Tylko mówisz, że trzeba zwrócić uwagę na instalację ? ale dokładnie który błąd wydaje ci się, że może być spowodowany przez niego.

Opublikowano

Sorki nie patrzyłem logów bo nie mogę tego otworzyć. Ogólnie z tego co wiem, A4 B6 miało problem z komunikacją czyli sterowaniem LPG (współpracą ECU i LPG). DLa kolegi co chwila wyskakiwały błędy a niby nic nie było. W końcu sprzedał swoją audi.

Edytowane przez chris061

Opublikowano

Pierwszy temat zapewne do zrzucenia miska olejowa i czyszczenie smoka albo wymiana czujnika oleju jesli cisnienie jest ok druga sytuacja to do wymiany zaworek odpowietrzajacy skrzynie korbowa tematow jest pelno na forum wystarczy chwile poszukac

Opublikowano

1 link do zdjęcia z błędami nie działa

2 ciśnienie leju do sprawdzenia

3 sprawdzenie czy na benzynie i na gazie jest taka sama sytuacja z obrotami jeśli na pb będzie ok do weryfikacji instalacja lpg

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano
  • Autor

wrzuciłem na inny hosting zdjęć bo tamten coś nie działa za dobrze ..https://zapodaj.net/ad4dc5665a86f.jpg.html

Opublikowano

Sporo tego, jeśli wywala zapłon na wszystkich cylindrach to z własnych doświadczeń mogę poradzić by sprawdzić korekty, gaz może być źle wyregulowany i zalewa cylindry, przez to wypada zapłon. Na temat pozostałych błędów się nie wypowiem, więc i wypadanie może mieć przyczynę związaną z pozostałymi 'errorami', a nie mieszanką.

Opublikowano
  • Autor

Akurat te problemy z cewkami zostały już rozwiązane :)

Opublikowano

i co było?

Opublikowano
  • Autor

Luzny przewód od masy cewek... Auto normalnie chodziło więc dlatego nic nie czułem, że nie łączy ale komputer za to odczytał to jako błąd..

Błąd z czujnikiem pedału sprzęgła i drugi problem rozwiązany :)

został tylko ten błąd z zaworem regulacji ciśnienia turbiny