GregoryFx Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam, kupiłem od Bruuuum komplet foteli z B7, sport z regulowanymi udami i odcinkiem lędźwiowym w materiale. Niestety miały być w pełni sprawne, a gdy podłączyłem fotel kierowcy, grzeje tylko oparcie a całe siedzisko zimne, fotel pasażera grzeje w pełni. Podłączyłem pod VAG, nie wykazuje żadnych błędów. Okienko 20, pokazuję prawidłowo pokrętło w % przy klimatroniku, aktualną temperaturę siedziska, temperaturę docelową w zależności od ustawienia od 1 do 6 i po przełączeniu przynajmniej na 1 mamy napis ON. Niestety temperaturę nie rośnie, bo mata pod siedziskiem nie grzeje w ogóle, a oparcie bardzo mocno jest ciepłe, oczywiście w zależności od ustawień na klimatroniku. Zgodnie z zaleceniami na forum sprawdziłem kostkę od fotela i zmierzyłem piny 3 i 4 omomierzem wykazuję 4,6 Ohma a powinna sprawna mata pokazać ok. 2 Ohma. - Czyli bez rozbierania się nie obejdzie, bo mata od siedziska jest uszkodzona? Sprzedawca Bruuuum twierdzi że sprzedał produkt w 100% sprawny, może tak było ale u mnie nie działa. Zwłaszcza że mam oryginalną instalacje i fotel mój działa w pełni, więc jak może być problem w moim aucie. Tak samo stwierdzenie Bruuuum że jest to wina klimatornika i kodowania, choć mam klimatronik od B7 z dołożonym przekaźnikiem według tutriala, aby działało podgrzewanej tylnej szyby wraz z lusterkami, ale co ma do tego podgrzewanie fotela. Zwłaszcza że fotel pasażera działa, a od strony kierowcy tylko oparcie. Teraz tak samo kwestia że czytałem, mata się uszkadza przy w siadaniu ze względu na wyższe boki siedziska i tam może leżeć problem. Fotele mają podgrzewane w siedzisku boki, nie tylko środek? Nie sądzę żę fotel pasażera by miał, bo grzeją boki a kierowcy nie. Proszę o radę co tu zrobić, niestety dla mnie rozbierania fotela zwłaszcza że czytałem z wysuwanymi udami jest jeszcze trudniejsze, dla mnie wręcz niemożliwe. Kupiłem u sprawdzonego forumowicza a tu taka lipa, że teraz jestem w trudnej sytuacji. Proszę o pomoc.
quadral20004 Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) zrobil cie w bambuko,jesli kupiles to na allegro to zakladaj spor. odsylaj towar i niech kase zwraca a jak nie to rozbieraj i lutuj miejsce pekniecia Edytowane 29 Listopada 2016 przez quadral20004
GregoryFx Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 Całe szczęście kupiłem przez Allegro, ja do lutowania i kombinowania nie jestem dobry a kupiłem sprawne aby nie mieć problemów. Tylko wysłanie foteli do mnie kosztowało 180 zł paleta, teraz też ok 180 zł to daje 360 zł i kto pokryje koszty. Fotele kosztowały mnie 800 zł łącznie z tylną kanapą.
Rekomendowane odpowiedzi