Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Gaśnie przy starcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna mam problem z odpaleniem samochodu. Po przekreceniu kluczyka samochod odpala i po sekundzie gasnie. Dzis z rana załapał dopiero za 5 razem i dodatkowo przygazowalem. Jak juz załapie to luzik nie gaśnie. Zauwazylem tez ze zaczęły lekko falować obroty jak na światłach się stoi tak choćby mial lekką zadyszkę - lekki przysiad obrotow i potem juz ok. Moze miec to związek ze zblizającą sie wymianą rozrządu tym samym pompą paliwa? Czy moze ma to związek z przepustnicą? Dzieki za rady. Pozdro!

Opublikowano

Wina najbprawdopodobniej leży po stronie immoblizera (dlatego nie odpala). Gaśnie Ci kontrolka immo jak przekręcisz kluczyk? Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

w sumie to odpala. tylko ze chodzi przez sekunde i gasnie. Wszystkie kontrolki gasną po odpaleniu - czyli norma.

Opublikowano

Przerabiałem ten temat bardzo dogłębnie, bo miałem ten sam problem co Ty. Odpalał i gasł po 1 sekundzie. Najlepiej podpiąć VAG-a i zobaczyć co będzie. U mnie też kontrolki gasły i auto mimo to gasło. Okazało się że immo zniekształca sygnał lini W (kontrola oscyloskopowa). Powodowało to błąd w serowniku komputera -> sterownik silnika zablokowany. Ale najlepiej zobaczyć co będzie VAG-iem.

Opublikowano
  • Autor

spoko. dzieki za radę. w serwisie sprawdzą mi VAG-iem?

Opublikowano

hello:) ja mam podobny problem. odpalam i gasnie odrazu. dzisiaj mialem juz troszke wiekszy problem z odpaleniem w pewnym momencie byl;o tak ze wogole nie lapal jakby sie zalal, dopiero jak wcisnalem gaz do konca i odpalalem wtedy dopiero zaskoczyl i juz chodzil. jak jest cieply to musze go bez dotykania pedalu gazu odpalac bo inaczej po sekundzie zgasnie. sprawdzalem vagiem i wyskoczyly mi trzy błędy.

561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki

nie osiągnięta wartość adaptacji - dodawanie

17978 Moduł sterujący zablokowany

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

670 Czujnik zespołu przepustnicy-G127

nieprawidłowy sygnał - BŁĄD SPORADYCZNY

moze to pomoze w rozwiazaniu naszych problemow

dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

spoko. dzieki za radę. w serwisie sprawdzą mi VAG-iem?

tak

Opublikowano

Kolego Bulizzor jeśli chciałbyś się zVag'ować to przyjedź na spocik do Bielska-Białej albo uderz do kolegi Wojtekce, jest to kolega z Chybia

Opublikowano
hello:) ja mam podobny problem. odpalam i gasnie odrazu. dzisiaj mialem juz troszke wiekszy problem z odpaleniem w pewnym momencie byl;o tak ze wogole nie lapal jakby sie zalal, dopiero jak wcisnalem gaz do konca i odpalalem wtedy dopiero zaskoczyl i juz chodzil. jak jest cieply to musze go bez dotykania pedalu gazu odpalac bo inaczej po sekundzie zgasnie. sprawdzalem vagiem i wyskoczyly mi trzy błędy.

561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki

nie osiągnięta wartość adaptacji - dodawanie

17978 Moduł sterujący zablokowany

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

670 Czujnik zespołu przepustnicy-G127

nieprawidłowy sygnał - BŁĄD SPORADYCZNY

moze to pomoze w rozwiazaniu naszych problemow

dzieki i pozdrawiam

moze byc problem z przepustnicą. mozliwe ze trzeba ją bedzie wyczyscic i zadoptowac.

Opublikowano

mialem taki sam problem tylko jeszcze zapalaa sie dotakowo kontrolka esp jak spadaly obroty. Bylem u mechaniora w Gdyni Szekot nie polecam wyjatkowo opryskliwy gosc wymienil mi czujnik masy koszt 400zl dalej byl problem pozniej mowil ze sonde trzeba wymienic a pozniej jeszcze nie wiadomo co w koncu pojechalem do ASO Audi okazalo sie ze wystarczylo przeczyscic przepustnice i podpiac pod kompa koszt 230 zl

Opublikowano
Bylem u mechaniora w Gdyni Szekot nie polecam wyjatkowo opryskliwy gosc

Szczekot :)

Opublikowano

widze ze kolega tez tam zawital :) u pana Szczekota :thumbdown: