Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak otworzyc awaryjnie klape bagaznika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wyciagnełem aku do ładowania i zamknelem klape bagaznika i teraz nie moge go włozyc tylko przez tylne siedzenia pozostaje mi go wlozyc? czy jest jakis sposob aby otworzyc klape? mam 2 piloty wsadzane;/

Opublikowano

Na srodku klapy od wewnątrz jest zaslepka i trzeba ja wyjąć i bedzie tam takie biale oczko i trzeba je w którąś strone posunąć i klapa sie otworzy

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

przynajmniej bys napisał czy to avant czy sedan ?

w sedanie wiem ze mozna to od srodka otorzyc przez ptwor w tapicerce

a po co wyciagałes wogóle ? do ładowania ?

a skad sterownik od AKU na klemie - wie ze cos ładowałes

Opublikowano
  • Autor

sedan,a jak miałem naładowac aku inaczej :? pod blokiem ?

a jak czegos nie wiem to prosze wytłumaczcie to moje pierwsze audi i to od nie dawna :)

Edytowane przez Przemysław Jankowski

Opublikowano

sedan,a jak miałem naładowac aku inaczej :? pod blokiem ?

to trzeba było napisac :)

sprawdz sobie teraz parametry AKU :hi:

Opublikowano
  • Autor

po co hmm? nie rozumiem w kazdym aucie sie wyciąga aku zeby naładowac(w kazdym ktore miałem) a jak to sie powinno robic w audi hmm? i po co sprawdzic parametry aku ?

jestem prostym kowalskim co samochód słuzy do jazdy :)

Opublikowano

Bo akumulatory w Audi trzeba kodować

Opublikowano
  • Autor

jesli włoze stary aku(naładowany) to bede musiał kodowac cos?

Opublikowano

Wyżej kolega napisał ,czytajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :hi:

Opublikowano
  • Autor

no czytałem i tutaj ludzie pisza ,ze nie trzeba kodowac nic.

"Nie. Jak zakładasz inny to kodujesz, ale jak identyczny to nie trzeba. Możesz sobie w kodowaniu zmienić producenta, ale to dla auta znaczenia nie ma. "

"Wymień na taki sam, mam na myśli parametry i nic nie koduj. "

czyli naładuje ten co mam i normalnie go włoze przez tylne siedzenia ,a jak sie okaze ,ze jest do d*py to zmienie na taki sam co był i z głowy tak to rozumiem :)

@domario takie same furki mamy hehe :)

Opublikowano

W końcu otworzyłeś klapę ?

W końcu otworzyłeś klapę przez tą zaslepkę?

Opublikowano
  • Autor

nie :( jeszcze aku sie ładuje

Opublikowano

Wyjmij zaslepkę od środka klapy przekreć plastikiem,pchnij klapę i wkladaj aku i nic nie musisz wiecej robić jak nie zmieniales aku na wiekszy .mniejszy

Ja jak ladowalem aku to przez plus i minus pod maską

Opublikowano
  • Autor

jutro zobacze co i jak gdzie ta zaślepka :) dzięki :) to jest odpowiedz,a nie :)

Opublikowano
  • Autor

krystian gawin dzieki za pomoc :) wszystko gładko poszlo, jeszcze mam jedno pytanie ta blacha pod aku co trzyma zeby sie nie ruszał jak ona powinna siedziec?Czy ma tak siedziec zeby aku był troche w górze? bo nie wiedziałem to w ogole nie mocowałem jej

Opublikowano

czyli naładuje ten co mam i normalnie go włoze przez tylne siedzenia ,a jak sie okaze ,ze jest do d*py to zmienie na taki sam co był i z głowy tak to rozumiem

No nie do końca. Pasowałoby w sterowniku zmienić numer seryjny akumulatora zostawiając pozostałe parametry tak, jak były.

Po co? Ano dlatego, że sterownik na bieżąco mierzy ile prądu zostało pobrane z akumulatora i ile zostało naładowane. Na tej podstawie na bieżąco kontroluje pojemność akumulatora, a jak wiadomo, ta z czasem się pomniejsza. Bez przekodowania akumulatora efekt będzie taki, że sterownik nigdy nie pozwoli na naładowanie go do 100%, bo będzie "myślał", że pojemność jest niższa. Podobnie jak naładujesz akumulator metodą domową - sterownik będzie próbował go naładować, ale już się nie będzie dało, więc zapamięta sobie, że pojemność jest już mniejsza niż ostatnio.

To tak na chłopski rozum ;)

Jak nie masz kabelka to tak czy siak teraz nic nie zrobisz. Ale co do wymiany - jak kupowałem nowy AKU w sklepie stacjonarnym to od razu mi go wkodowali do sterownika. Więc przed zakupem po prostu zapytaj czy też Ci to zrobią i będziesz miał po kłopocie.

Opublikowano
  • Autor

aha no dzięki :) dobrze wiedziec,ze trzeba pytac odrazu o kodowanie :)

• 3 lata później...
Opublikowano

wczoraj też zatrzasnąłem klapę bagaznika po wyjęciu akumulatora i po chwili przyszło olśnienie że to zamek elektryczny, pomyslałem, że jakoś się dostanę do bagaznika poprzez fotele ale to w sedanie nie jest prostą sprawą bo fotele u mnie sie nie kładą a otwór jest zaślepiony i jest w nim apteczka. Ktoś powyżej napisał, że jest plus i minus pod maską i zacząłem szukać, znalazłem, podpiąłem się pod podładowany trochę akumulator przewodami rozruchowymi i w ten sposób bez niszczenia czegokolwiek otworyłem bez przeszkód klapę bagażnika. Co do kodowania podobno jak w aucie nie ma systemu start stop a w moim nie ma to nie koduje się akumulatora, oczywiście wymianana na taki o bardzo zblizonych parametrach.