zibi0310 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Koledzy mam pytanie Musze wymienić kompletne sprzęgło razem z dwumasą i przeglądając aledrogo znalazłem komplety sachs do 1.8t w cenie około 1400zł Zadzwoniłem do kolesia i mówi że nie bedą pasować do mojego a4 b6 1.8t bfb quattro bo BFB to nietypowy silnik i koszt takiego zestawy sachs to 2070zł W liście pasujacych aut jest bfb tylko nie quattro Skrzynia biegów 5 Sprzęgło u mnie bierze juz przy samym końcu i do tego mam mrowienie i wibracje na pedałach i karoserii więc obstawiam również dwumase Wymieniłem poduszki skrzyni i silnika na oryginalne Plecionka wydechu 2 razy wymieniana Wydech nie naprężony Żadnego lewego powietrza nie bierze Mrowienie na luzie i podczas jazdy na pb i lpg wiec szukajac przyczyny obstawiłem dwumase Pomożcie dobrzy ludzie i powiedzcie czy ten koles nie chce poprostu na mnie zarobić przed swiętami wciskajac mi towar 700zl droższy link do aukcji http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-sprzeglo-sachs-audi-a4-b6-1-8-t-2-0-i6602580688.html Drugie pytanie to może ktos z kolegów z forum sprzedaje nowe czesci do audi bo wolałbym żeby zarobił forumowicz
cinkers Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Napisz lepiej kolego do takich użytkowników jak Wandej, TOM77, dzik. To są ludzie, którzy mają sklepy z częściami i udzielają się na forum doradzając profesjonalnie + mają bardzo korzystne ceny. Ja brałem sprzęgło u jednego z nich i wychodziło taniej niż wszędzie indziej na rynku Na pewno żaden z nich nie wpakuje Cię w zbędne koszty.
zibi0310 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 Napisz lepiej kolego do takich użytkowników jak Wandej, TOM77, dzik. To są ludzie, którzy mają sklepy z częściami i udzielają się na forum doradzając profesjonalnie + mają bardzo korzystne ceny. Ja brałem sprzęgło u jednego z nich i wychodziło taniej niż wszędzie indziej na rynku Na pewno żaden z nich nie wpakuje Cię w zbędne koszty. Dziękuje kolego
vanraven Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Nie wiem czy w quattro jest inne sprzęgło niz w autach z napędem na przód, ale właśnie też przerabialem temat w a4 b7 1.8t bfb i jutro powinienem odebrać auto z warsztatu - jeśli wszystko będzie ok to mogę podać numer sachsa (bo na taki zestaw się zdecydowałem) Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
zibi0310 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dowiedzialem sie ze tarcza sprzeglowa do bfb ma sprezynki tlumiace drgania Zawsze myslalem ze takie tarcze byly do zwyklego kola zamachowego nie dwumasy Koszty sprzegla od dwoch kolegow z forum to 500 i 870 zl Nie wnikam czemu taka roznica Numer kompletu wedlug etki to 06B198141BX i jest to chyba nr zestawu LUK Talcza LUK ma 6 sprezynek na obwodzie a Sachs 4 dluzsze
Rekomendowane odpowiedzi