Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 TDI AJM ile można z tego wydłubać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem 1.9 TDI AJM i ciekawi mnie ile można z tego wycisnąć i mniej więcej w jakich kosztach, jeżeli by mi ktoś doradził co i mniej więcej w jakich kosztach zmienić, będę bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

Wszystko zależy od kwoty jaką dysponujesz. Samym softem ok 150 koni w zdrowej serii powinno zrobić.

Opublikowano

Witaj też już długo śledzę temat podnoszenia kopyt w AJM :wink: i na dzień dzisiejszy wiem tyle że bezpieczna granica to jakieś 150 km :naughty: bez większego kombinowania tylko zmapować. Wersja druga to założyć kolektor ssący i turbo z 130km i wtedy mapuje go pod 170km.. Gościu w rybniku liczy sobie 500zł za mapke na 150km. Brat w zeszłym roku tam był do dziś jezdzi i mówi że przy normalnej jeździe tak do 130 nie katując na obrotach okazał się oszczędniejszy niż przed zmapowaniem ( komp pokazywał 5,3l ) a przy zabawie ( pokaż kotku ile wyplujesz ) rozkulał go do 240km/h i spalanie 11,4 :) czyli nie zle.

Jest jeszcze kosztowniejsza zabawa z zmianą turba + wtryski z 2.0 + strojenie czasami chybryde turba dokładali i widziałem na wyrysie z hamowni ze dobili do 237km :kox:

Moim zdaniem 1.9 jest silnikiem pancernym i jezdzi nawet na oleju po frytach ale 150km to już na a4 fajnie miecie a i silniczek dłużej polata :hi:

Opublikowano
  • Autor

Chodziło mi bardziej o tą kosztowniejszą zabawę lipiec - sierpień mam plan właśnie wydłubać coś mocniejszego planowałem chociaż z 250 ale nie wiem czy ten silnik to wytrzyma czy lepiej kupić inną bazę diesla np. AVF

Opublikowano

250km w ajm?To lepiej auto zmienić.

Opublikowano

kolega ma asz-a czyli to samo co ajm w ibizie i ponad 300km na ropie ze strzałem z nitro 400km i 700nm :kox:

Opublikowano

kolego jeżeli ambicja nosi to kup a4 ale w V6 je sie bardzo ładnie zaturbia do tego chybryda turba czy kompresorek dla lepszego efektu dzwiękowego co by od dołu śnigał mapka wtryski kucizna itp i czemu nie ....jak maż kaske to ładuj ją w coś większego. Ja już widziałem V6 na 390km zrobioną ale co musze powiedzieć gdy w tym aucie sie na gaz naciskało wkręcał się na obroty jak szlifierka :kox:

Opublikowano
  • Autor

Mówisz o V6 w dieslu czy o V6 2.6? Bo co jak co ale wolę jednak diesla nie wiem dlaczego po prostu kręci mnie ten "klekot" zwłaszcza 1.9 tdi :D

Opublikowano

250 to juz dużo na słupek ajm do takich mocy lepiej avf lub awx które maja mocniejszy wał i korbowody, do takich mocy potrzebujesz fmic turbo gtb20 lub wieksze koncówki pompowtrysków fh80 lub wieksze,

Opublikowano

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/178130-podniesienie-mocy-w-19-vppd-kosztyczesciefekty/page-1

Slupek ajm jest dosc slaby. Przy mocnym dole jakie dysponuja silniki pd powyzej 200km lubia sie rozkraczac. Silnik 2.6 jest zla baza bo nic z niego nie da siebo zrobic sensownego. Tak samo ja 2.4 i 2.8 bo bez doladowania to slabo. A kosntukcyjnie nie sa do tego przystosowane. Jak chcesz zapierdalacza to zrob swap na avf lub awx, sa p&p mozesz pomyslec nad korbami i panewkami a dalej to tak wiele ja wyobraznia cie poniesie. Wazne zeby miec dobrego tunera co ogarnie program zeby sie auto przy pierwszym butowaniu nie wysralo

Opublikowano
  • Autor

Czytałem trochę na temat przerzucenia avf do mojej budy, i zastanawiam się nad tym czy bez większych problemów się go zamontuję