Mortiss Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam , jak w temacie . POdświetlenie we włączniku świateł znikneło kilka dni temu , działą podświetlenie zielone i żółte(chyba) świateł przeciwmgielnych , ale nie działa podstawowe czerwone . W dodatku dziś zauważyłem że nie mam też podświetlenia w pokrętłach nawiewek ... możeliwe że zniknelo dziś kiedy podłączałem podłokietnik ... wcześźniej podpiolem na chwile i w podlokietniku zapaliła się dioda , jak zrobiłem na stałe i sprawdziłem czy działa , okazało się że jednak dnie działa a nie pomyliłem kabli , z resztą nawet je rozciałem potem i podlaczylem odwrotnie , nadal Ciemność ...Ktoś ma jakiś pomysł co tam sie dzieje z tymi ledami ? podświetlenie nóg przy otwarciu drzwi działa , światło w kabienie tak samo . ... Znalazłem już przyczynę , być moze komuś się to przyda . Podświetlenie nawiewek padło razem z zapalniczką , widać mają wspólny bezpiecznik który jest przepalony , nr 33 . Jutro wymienie . Co do włącznika , prawdopodobnie do wymiany 2 czerwone diody .
wrclaguna Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/28598-wlacznik-swiatel-rozbiorka-naprawa-podswietlenia/
Rekomendowane odpowiedzi