Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A5 8T 3.0 TDI SPORTBACK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FWD w końcu?

Opublikowano
  • Autor

A poszła juz do nowgo włąściciela ? Jesli nie to można zrobić małego deala na zamianę pewnych gratów ;)

Poszła poszła, a co potrzebujesz?

FWD w końcu?

Tak, głównym powodem dla którego ją kupiłem, był stan, pełen serwis. Cieszy oko, a że nie ma quattro, no wiadome że będzie mi tego brakowało ale i tak będzie przyciągała wzrok ;) do zabawy mam inne auto, z tylnym napędem, to ma być reprezentacyjne. Poza tym jak tylko znajdę konkretne A7 to odrazu A5 idzie do żyda :P

Opublikowano

może gałkę do autoamatu tą ładną? ;) albo dekory, a może coś jeszcze. Zostały Ci jakies graty z rezania? może coś akurat by mnie zainteresowało.

Opublikowano
  • Autor

oj chyba nic ciekawego, wszystko co zmieniałem to wiesz po to bo było zwykłe... :kwasny: lusterko wsteczne fotochrom sline z ciekawych rzeczy co mi zostało reszta, to jakieś ciulostwa

Opublikowano

z Silnika jestem bardzo zadowolony, intercooler założyłem od wersji 3.0 BiTDI ale programu nie robiłem, nie wiem czy zdąże i czy jest sens bo jestem na etapie poszukiwań polifta. Jedyne do czego mogę się przyczepić to do skrzyni, szybka jest, wygoda jest, ale podczas upałów w korku potrafiła ta szarpnąć redukując z 2 na 1 że myślałem że zaraz wyskoczy z auta. Ale jak pytam i czytam, to niestety skrzynie nie należą do wytrzymałych. Kumpel ma Audi A6 C6 3.0 TDI tip 6 biegowy i robił skrzynię po przebiegu 350 tysięcy, teraz można zapomnieć o takiej wytrzymałości. Ten właśnie kumpel zrobił czip na 290KM i jak ustawiliśmy się to idziemy równiuteńko, a na autostradzie powyżej 200km/h wyraźnie lepiej przyspiesza moje A5. Musze stwierdzić że teraz szukając polifta skłaniam się ku manualowi ;)

Skrzynia szarpała bo to był...s-tronic a nie tip, trzeba było zrobić upgrade softu w ASO i pewno byłoby po problemie. Ale skoro już go nie masz, to niech ktoś inny się martwi.

Opublikowano
  • Autor

podpowiem kumplowi :wink:

Opublikowano

ASO robi adaptacje programu w ramach jakiejś akcji serwisowej czy odpłatnie?

Opublikowano

Również mnie to ciekawi. Ile to kosztuje +/- w S-tronic?

Opublikowano

ja płaciłem 500 zł u ojca w q5 ale to tylko pogorszyło działanie skrzyni tylko mechatronika poszła do wymiany i wszystko wróciło do normy . Jeśli szarpanie jest delikatne to może to i pomoże u mojego ojca w zimne dni przy redukcji z 2 na 1 auto potrafiło gasnąć . w s-tronik trzeba dbać o olej i wtedy mechatronika pożyje nam dłużej.

Opublikowano
  • Autor

ja płaciłem 500 zł u ojca w q5 ale to tylko pogorszyło działanie skrzyni tylko mechatronika poszła do wymiany i wszystko wróciło do normy . Jeśli szarpanie jest delikatne to może to i pomoże u mojego ojca w zimne dni przy redukcji z 2 na 1 auto potrafiło gasnąć . w s-tronik trzeba dbać o olej i wtedy mechatronika pożyje nam dłużej.

niestety przy kupnie używanego wozu nie mamy 100% pewności że ktoś pamiętał o regularnej wymianie oleju :kwasny:

Opublikowano

Dużo zapłacił,

ja płaciłem coś koło 300zł brutto. w ASO u Lublinie

Nie nie ma żadnej akcji serwisowej. . .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ładne auto :)

Opublikowano

Ja w Niemczech płaciłem 75€ za uprgrade softu w S-tronicu.

Opublikowano

Ja w Niemczech płaciłem 75€ za uprgrade softu w S-tronicu.

i co się zmieniło po zmianie softu?

Opublikowano

Praktycznie nic, a wręcz przeciwnie teraz przy wyższym wkręcaniu na obrotach przy zmianie z 4 na 5 bieg wskazowka wyraźnie sie zachwieje... Na aucie jest to rownież odczuwalne. W chwili wolnej musze podjechać do ASO z tym..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czas na pierwsze zdjęcia nowego nabytku, wkrótce zrobię osobny temat ;)

56a9c11edd509283med.jpg

16358978_1386211424784684_1105425146_n.jpg