panmaly Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam! Zakupiłem Audi A4 i chcę dorobić kluczyk, pojeździłem trochę po lokalnych zakładach i nikt nie może sczytać pinu z kluczyka, nie wiecie może czy jest jakiś kalkulator do tego np. po VIN-nie??? Ewentualnie inny sposób... Pozdrawiam Acha...: A4 2.8 '98 (szwajacaria)
ozi_wells Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 nie ma kalkulatora niestety. jezeli byłes w kilku miejscach i ci tego nie zrobili no to chyba tylko aso u nas w krk da sie dorobic normalnie kluczyk i zczytują te kody ale nie wszedzie. kiedys tez szukałem i zrobiłem w koncu w aso za 300zł i to jeszcze ze znizkami. Ale teraz na 100% robią to na poczekaniu w punkcie z dorabianiem kluczy w hipermarkecie.
pox Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 nie ma kalkulatora niestety, Raczej na szczęście.
Wihajster Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam! Zakupiłem Audi A4 i chcę dorobić kluczyk, pojeździłem trochę po lokalnych zakładach i nikt nie może sczytać pinu z kluczyka, nie wiecie może czy jest jakiś kalkulator do tego np. po VIN-nie??? Ewentualnie inny sposób... Pozdrawiam Acha...: A4 2.8 '98 (szwajacaria) jak masz 98to juz masz crypt wiec odczytuje sie PIN z licznika a nie z klucza.Wpadnij zrobie ci po rabacie
panmaly Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2008 Byłem u dwóch "fachowców" i obydwaj czytali to przez złącze OBD, raczej ja źle opisałem że z kluczyka.
Dev Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 jak ktoś ma "kumatego" Vag-a zrobi to bez problemu
szogun0 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Och biedaki. Trafiło się im na licznik pewnie UK-NSI, którego nie odczyta po złączu. Pozostaje demontaż licznika i rozbieranie.
scoti Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Miałem podobny problem z kluczykiem w poprzednim A4 (98r.). PIN-u nie można było odczytać przez złącze, a także przez demontaż i rozebramie licznika. Ostatecznie załawiłem sprawę z kluczykiem w ASO. Koszt zależy od ceny roboczogodziny, u mnie trwało to nie całą godzinkę i zapłaciłem 140zł za samo zakodowanie kluczyka.
Rekomendowane odpowiedzi