Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie amory Bilstein ? Sachs ? inne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce zmienic amorki mam zawieche 1BA i chce zmienic na BE badz BV , jakie amorki wybrac na wzor ori zeby było nizej i sztywniej, do nowych amorkow chciałbym zakupić springi Eibach -30/-30, bedzie dobrze?? Jest tego troche na alledrogo, ale nie wiem ktore numery podchodza pod dane zawiszenie, nie chciałbym kupić jeszcze raz 1BA, znacie sie lepiej ja jestem zielony, prosze o porady, najlepiej odrazu o linki do sklepów, dzieki :):) 0YF = Klasy ciezaru-os tylna >> zakres ciezaru: 1245-1299kg

0JG = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 1329-1428kg
Opublikowano

Jak chcesz mieć 1BE bez ori sprzętu to bierzesz :

Bilstein B6 twarde ale z komfortem :) i B8 twarde i mniej komfortowe :) decyzja należy do Ciebie

Springi : wagowo Pro kit ale to już sam zobacz która waga jest dla Ciebie + odboje,osłony gdyż BA są dłuższe i będą obijać amorek więc trzeba kupić krótsze jak pod BE.

Są też zestawy bilstein + eibach :)

Opublikowano
  • Autor

Jak chcesz mieć 1BE bez ori sprzętu to bierzesz :

Bilstein B6 twarde ale z komfortem :) i B8 twarde i mniej komfortowe :) decyzja należy do Ciebie

Springi : wagowo Pro kit ale to już sam zobacz która waga jest dla Ciebie + odboje,osłony gdyż BA są dłuższe i będą obijać amorek więc trzeba kupić krótsze jak pod BE.

Są też zestawy bilstein + eibach :)

Wybieram komfort :) Bilistein b6 bedzie dobrze spasowane pod te springi eibacha,i nie rozleca sie po kilku tysiasach ? :) zależy mi zeby autko troche siadło i zyskało na wygladzie, bo teraz na 18 wygląda jak koza. Szukałem tych zestawow, bo sa kuszace ale nie moge poszukac do 2.0 TDi sa tylko do wiekszych silnikow :kwasny:

Opublikowano

Ja do siebie jeszcze nie kupiłem amortyzatorów bo ciągle się zastanawiam czy B4 czy b6.

Sprężyny np.w moim przypadku zakładam od quattro chociaż tak owego nie posiadam :-) lecz butla lgp swoje waży i dzięki tym sprężynom chce delikatnie podnieść tył.

Sachs też się nadają. Cena, jakość wykonania na b.dobrym poziomie.

Ale śmieszne było to że pod springi -30 nie znalazłem odpowiednich amorów. Wielu zakłada jakieś tam nr. Ale jak szukałem by nr Sachs pokrywał się z OEM Audi to już był problem.

Chodź wielu powie że tak można, ja osobiście jestem zbyt pedantyczny i stwierdziłem że chce mieć po swojemu :-)

Edytowane przez Klawisz-84

Opublikowano

Jeśli docelowo do amorów chcesz dokupić sprężyny Eibach Pro-Kit, to odczekaj chwilę, uzbieraj i naraz kup zestaw B12 Pro-Kit (springi Eibach + amory Bilstein).

Katalog pod Twój silnik podpowiada ten zestaw:

--> https://eibach.pl/zawieszenie-obnizajace-eibach-b12-pro-kit-audi-a4-avant-8k5,-b8-e90-15-011-01-22-pi-620.html

Ale możesz też sobie porównać naciski na osie - to co jest na Twojej tabliczce znamionowej porównaj z tym co podaje Eibach i dobierz sobie to co jest najbliżej (nie musi to być koniecznie 2.0 TDI, ale naciski w aucie MUSZĄ być niższe od nacisków na stronie).

Zarówno amor B6 jak i B8 mają sztywniejsza charakterystykę pracy. B8 różni się jedynie tym że ma skrócone tłoczysko. W zestawie powyżej są amory B8