tomekp94 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Mam a4 b6 1.8t bex i mam bład sondy przed katalizatorem była podmieniana 2 razy na używaną boscha i dalej wracał błąd i wkońcu kupiłem nową bosha i też nie pomogło a błąd jest 16514 p0130 lambda malfunction in circuit-implausible signal, jak vag złapie ten błąd sonda przestaje korygować a gdy zapali checka sonda koryguje. Jak sprawdzic napięcia na kostce sondy od sterownika ? Możę być że woda zaszła do sterownika i łapie błędy ? bo już nie wiem gdzie szukać bład pojawia sie po przejehaniu kilku km, jak robie testy vcds to wszystkie przechodzi pomyślnie oprócz sai ale u mnie jest zdemontowane i kiedyś nie było tego błędu a audi mam od 3 lat Audi już naprawione przyczyna była pusta puszka po katalizatorze po wstawieniu zamiennika tez pustego ale z przewężeniem w środku od gruchota z allegro błędów brak, prawdopodobnie zbyt szeroka puszka po katalizatorze gromadziła za dóżo spalin a to miejsce gdzie się zwęża odbijało ciśnienie spowrotem do turbiny Edytowane 3 Stycznia 2017 przez tomekp94
Rekomendowane odpowiedzi