Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd 01200 - Choinka na desce jak chwyci kontrolę trakcji abs esp ręczny i wszystko mruga miał ktoś taki problem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie mam choinke po tym jak pomieli troche kolami czy wlaczone czy wylaczone esp.... podpiety do koma i zczytany blad -

04B0 Napięcie elektorzawory .Za niskie.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1227815057299165&set=p.1227815057299165&type=3&theater

Opublikowano

Jak w temacie mam choinke po tym jak pomieli troche kolami czy wlaczone czy wylaczone esp.... podpiety do koma i zczytany blad -

04B0 Napięcie elektorzawory .Za niskie.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1227815057299165&set=p.1227815057299165&type=3&theater

Zmień kostkę stacyjki, tylko nie kupuj najtańszej. Miałem to samo.

Opublikowano
  • Autor

Ale co ma kostka stacyjki do błędu abs ? To włącza się jak zamieli kołami i trakcja się włącza a potem zaraz choinka na desce

Opublikowano

Gdzieś gubi zasilanie - miałem podobnie z innym błędem: https://a4-klub.pl/index.php?/topic/345378-blad-00301-abs-return-flow-pump-v39/zobacz ten temat, opisałem tam gdzie są bezpieczniki i gdzie sprawdzić połączenie przewodów nad nogami kierowcy...

01200 - ABS Valves Supply Voltage

Possible Symptoms

• Malfunction Indicator Light (MIL) ON

Possible Causes

• Fuse(s) faulty
  • Wiring and/or Connector(s) from/to Brake Electronics Control Module (J104) faulty
  • Brake Electronics Control Module (J104) faulty

Possible Solutions

• Check Fuse(s)
  • Check Wiring and/or Connector(s) from/to Brake Electronics Control Module (J104)
  • Check/Replace Brake Electronics Control Module (J104)
Opublikowano
  • Autor

ok dzieki ;) posprawdzam :]

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Czy udało się rozwiązać problem z błędem 01200 bo mnie czasami dopada gdy ostro ruszę z poślizgiem kół skręconych w lewo lub prawo. Tyle że razem z nim wyskakuje błąd czujnika jednego z tylnych kół.Więc przeczyszczę czujnik. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć pozwoliłem sobie odkopać, otóż mam taki problem jak koledzy ale zaczęło się i od czegoś innego szukalem bezpiecznika wentylatora, zauważyłem że jest tam sporo białego proszku czyli zaśniedziałe i po wyjeciu i włożeniu bezpiecznika zaczęły sie pojawiać takie rzeczy. 

IMG_20180706_180426.jpg

Opublikowano

Ja mam podobnie tylko szczególnie w zimie jak chcę powariować albo polecieć bokiem. Wyskakuje błąd ten co wyżej oraz błąd dwóch czujników kół.Posprawdzałem większość połączeń i nie widać wad w połączeniach.Poprostu gdy system wyczuje poślizg włącza pompę abs w celu korekcji toru jazdy  następuje gdzieś jakiś spadek napięcia i wywala błąd. Po restarcie silnika błąd znika systemy dalej działają. 

Opublikowano

Ok, więc tak wczoraj naprawiłem usterkę, pomogło wyczyszczenie gniazd bezpieczników i nowe bezpieczniki no i wiadomo odłączenie aku. Potem podłączenie vag'a usunięcie błedu ABS a ten od ESP zniknął po przejechaniu ok 100m a usunąć niw nie można było. ;)